Újdonságok és versenykiírás

A NyelvÉsz versenyünk már 26 éve támogatja, fejleszti a kisebbek és nagyobbak anyanyelvi, helyesírási készségeit, bővíti szókincsüket és ápolja a nyelvi hagyományokat.

NyelvÉsz verseny várható időpontjai:*

  • iskolai forduló: 2024. december 4. (szerda)
  • vármegyei forduló: 2025. január 22. (szerda)
  • országos döntő: 2025. április 12. (szombat) – MatekÁsz versenyünkkel együtt kerül megrendezésre.
* Az időpontok változtatásának jogát fenntartjuk.

A nevezés díja: 3200,-Ft/fő

A jelentkezéseket október közepétől tudjuk fogadni.

*** ÚJDONSÁGAINK ***

  • A verseny iskolai és vármegyei fordulóit a korábbi pénteki napokról áttettük szerdai napokra. Bízunk benne, hogy kevesebb versennyel ütköznek időpontjaink.
  • A versenyre való jelentkezést a  szülő/diák is elindíthatja versenyzői fiókjából a Nyelvész/Jelentkezés menüpontot választva. Ha a kiválasztott kapcsolattartó pedagógus jelezte felénk, hogy automatikusan fogadja az iskolájából érkező diákok jelentkezését, akkor a verseny nevezési díját rendezve végleges a jelentkezés. Ha pedagógus ezt nem jelezte felénk, akkor is rendezheti a szülő a nevezési díjat, de a nevezés véglegesítéséhez meg kell várni a pedagógus jóváhagyását.

Ha másik versenyünkön (Tudásbajnokság és/vagy MatekÁsz) játszik, és ott már rendelkezik versenyzői fiókkal, akkor nem kell újat létrehozni. Amennyiben még egyáltalán nincs, úgy a Regisztráció menüpontnál megteheti.

*** TOVÁBBRA IS MEGTARTJUK ***

  • A verseny iskolai fordulóját decemberben, a vármegyei fordulóját januárban bonyolítjuk le.
  • A vármegyei fordulókat továbbra is bázisiskolába tervezzük, a kódlapok javítása, értékelése a Bendegúz Akadémia székhelyén történik. A vármegyei fordulók nyereményeit nem azonnal, hanem később postázzuk a versenyző saját iskolájába.
  • A versenyre 2. osztálytól várjuk a diákokat, ugyanis a beülős versenyeinken az önálló olvasás, feladatértés elvárás. Az 1. osztályosok részére a honlapról letölthető Próbafeladatot javasoljuk. Úgy hisszük, még magabiztosabbak, bátrabbak lesznek 2. osztályosként és a versenyzést örömmel élik majd meg.

Október közepétől várunk szeretettel a NyelvÉsz versenyünkön! Addig is kövesd a Bendegúz Akadémia Facebook oldalát!

Nemsokára találkozunk!

Bendegúz és csapata