FONTOS INFORMÁCIÓK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐRŐL

Immár 25. alkalommal rendezzünk meg a nyelvÉSZ és 4. alkalommal a matekÁSZ országos döntőjét! Anyanyelvünk és a logikai gondolkodás ünnepe ez, ahol a legjobbak találkoznak, hogy bizonyítsák felkészültségüket, ügyességüket.

A döntő helyszíne: Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, 6725 Szeged, Szentháromság u. 70–76. (A vasútállomástól 400 m-re, az autóbusz-állomástól kb. 2 km-re.)
Időpontja: 2024. április 27.

NyelvÉSZ és MatekÁsz versenyeink országos döntőjét egy napon, egy helyen rendezzük.

Tervezett program:*

 • 08:00-tól Kapunyitás
 • 08:00–18:00 Kedvezményes könyvvásár
 • 08:00-18:00 Mesefa – szépséghibás könyvekből ingyenes, helyszíni olvasás
 • 09:15–09:30 Ünnepélyes megnyitó
 • 10:00–15:00 Gémklub – Társasjáték sziget
 • 10:00–10:45 nyelvÉSZ versenydolgozat megírása a tantermekben
 • 10:00–11:00 matekÁSZ versenydolgozat megírása a tantermekben
 • 11:00–13:00 Ebédszünet (Tippekért görgessen a Szeged vendéglátás részhez!)
 • 13:00–15:00 Dedikálás – Hatvani Csaba (Parányi talányok) 
 • 13:00–16:00 Kézműves foglalkozás (könyvjelző készítés)
 • 13:00–14:00 Mandula színház zenés gyermekműsora
 • 14:00–15:30 Agytornász 5 állomásos játék (várakozó matekászos versenyzőknek)
 • 14:00–15:30 nyelvÉSZ eredményhirdetés
 • várhatóan 15:30-tól matekÁSZ eredményhirdetés

* A program változtatás jogát fenntartjuk!

Terembeosztás: 
A versenyzők tantermekben való elhelyezésén jelenleg még dolgozunk. A pontos tanteremszámot és emeletet előre feltesszük a felhasználó fiókokba várhatóan április 15-ei héten. A megadott e-mail címeken értesítjük a versenyzőket és a pedagógusokat, valamint itt a honlapon is közzé tesszük.
Kérjük, ezt nyomtassák ki vagy pontosan jegyezzék fel, ugyanis a megnyitó beszéd előtt regisztrációt nem tartunk!

Természetesen információs pultok lesznek, ahol segítséget tudnak kérni, de nagyon örülnénk annak, ha a kísérők és a versenyzők is tudnák már azt, melyik emeleten, melyik tanteremben írja a feladatot a versenyző. Megértésüket és közreműködésüket előre is köszönjük.

A feladatokról, a megoldásukhoz rendelkezésre álló időről: A feladatok megírására – csakúgy, mint az iskolai és a vármegyei fordulókon – nyelvÉSZ esetén 45 perc, matekÁSZ verseny esetén 60 perc áll rendelkezésre. Segédeszközt az országos döntőn sem lehet használni. A feladatok jellege hasonló lesz a korábbi fordulók feladataihoz, a „tétet” azonban emeltük, arra számítani lehet, hogy nagyobb kihívás elé állítják a versenyzőket.

Akik nyelvÉSZ és matekÁSZ versenydolgozatot is írnak: Azok, akik mindkét versenyünkön a döntőbe jutottak, egy teremben írhatják meg egymás után a két versenyt. 10:00–10:45 között a nyelvÉSZ feladatlapot, majd utána 11:00 és 12:00 óra között a matekÁSZ versenydolgozatot írják.

A versenydolgozat megírásához a tanterembe tollat, innivalót lehet bevinni. Kérjük, írják fel egy kísérő felnőtt telefonszámát, melyet a versenyző magánál tart. Rosszullét esetén ezen a számon értesítjük a kísérő szülőt/pedagógust.

Kérjük, hogy a gyermek – lehetőség szerint – hozzon magával egy kis szütyőt vagy zacskót, amibe a padon található apró meglepetéseket el tudja tenni.

Kérjük, hogy eső esetén a gyermeknél legyen esernyő vagy esőkabát!

Rendezvényhelyszín megközelíthetősége

 • Tömegközlekedéssel:
  • A vasútállomástól 400 m-re található az iskola a Rákóczi utca és a Szentháromság utca sarkán, így gyalogosan a legegyszerűbb megközelíteni.
  • A buszállomástól (Mars tér) kb. 2 km-re található az iskola. A 21-es vagy a 77-es buszokkal érdemes megközelíteni és a Szent Ferenc utca megállónál leszállni (ez pont az iskolánál van).
  • A helyi tömegközlekedés weboldala, ahol jegyárakról, jegyárusításról (járművön is van kizárólag bankkártyával működő jegykiadó automata), menetrendekről tájékozódhat: https://szkt.hu/
 • Autóval:
  • 5. számú főútról a Rákóczi utcánál kell lefordulni. Parkolási lehetőség a Mátyás téren és a környező utcákban szombati napon ingyenes. Szegedi parkolásról bővebben itt tájékozódhat: https://szepark.hu/

Szálláslehetőségekről tájékoztató

Amennyiben szállást szeretnének foglalni Szegeden, úgy figyelmükbe ajánljuk a https://szallas.hu/, illetve a https://booking.com/ weboldalakat. Néhány lehetőséget kiemeltünk, de kérjük, hogy minden esetben tájékozódjanak a szálláshelyek szabad kapacitásáról és az áraikról!

Az iskola közelében lévő étkezési lehetőségeket is feltüntetjük.
Az iskolában sem büfé sem italautomata nem üzemel, kérjük, ezt vegyék figyelembe!

Szállások, vendéglátás

Minden kedves versenyzőre számítunk, aki a vármegyei döntőből az országos döntőbe jutott.

FONTOS!

Aki valamilyen okból nem tud részt venni az országos döntőn, kérjük, az alábbi e-mail-címen jelezze 2024. április 19-ig a versenyző nevének és azonosítójának megadásával: 

nyelvÉSZ verseny esetén: info@nyelvesz.bendeguzakademia.hu

matekÁSZ verseny esetén: info@matekasz.hu

Minden kérdésben szívesen segítünk telefonon is: +36 62 551 133

Felhívjuk a kedves szülők, gyermekek, valamint minden jelenlévő szíves figyelmét, hogy a rendezvényre való belépéskor tudomásul veszik, hogy a rendezvényről kép- és/vagy hangfelvétel készülhet; mely felvételeken a rendezvény látogatója is látható, hallható. A vendégeink a versenyen való megjelenéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy kép- és/vagy hangfelvétel készüljön róluk; tudomásul veszik, hogy a kép- vagy hangfelvétel vonatkozásában igényt, követelést sem a felvétel készítőjével, sem a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémiával szemben nem támaszthatnak; arról lemondanak. 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Összes információ és program teljes egészében letölthető innen pdf formátumban.

Találkozunk Szegeden az országos döntőn!  

a nyelvÉSZ és a MatekÁsz szervezői