Fontos információk az országos döntőről

Immár 24. alkalommal rendezzünk meg a nyelvÉSZ és 3. alkalommal a matekÁSZ országos döntőjét! Anyanyelvünk és a logikai gondolkodás ünnepe ez, ahol a legjobbak találkoznak, hogy bizonyítsák felkészültségüket, ügyességüket.

FONTOS INFORMÁCIÓK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐRŐL:

A döntő helyszíne: Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, 6725 Szeged, Szentháromság u. 70–76. (A vasútállomástól 400 m-re, az autóbusz-állomástól kb. 2 km-re.)
Időpontja: 2023. május 20.

NyelvÉSZ és MatekÁsz versenyeink országos döntőjét egy napon, egy helyen rendezzük.

Tervezett program

 • 08:00-tól Kapunyitás
 • 08:00–18:00 Kedvezményes könyvvásár
 • 09:15–09:30 Ünnepélyes megnyitó
 • 10:00–10:45 nyelvÉSZ versenydolgozat megírása a tantermekben
 • 10:00–11:00 matekÁSZ versenydolgozat megírása a tantermekben
 • 11:00–13:00 Ebédszünet (Tippekért kattintson IDE!)
 • 13:00–16:00 Kézműves és további gyermekfoglalkozások
 • 13:00–14:00 Mandula színház zenés gyermekműsora
 • 14:00–15:30 nyelvÉSZ eredményhirdetés
 • várhatóan 15:30-tól matekÁSZ eredményhirdetés
A feladatokról, a megoldásukhoz rendelkezésre álló időről:

A feladatok megírására – csakúgy, mint az iskolai és a vármegyei fordulókon – nyelvÉSZ esetén 45 perc, matekÁSZ verseny esetén 60 perc áll rendelkezésre. Segédeszközt az országos döntőn sem lehet használni. A feladatok jellege hasonló lesz a korábbi fordulók feladataihoz, a „tétet” azonban emeltük, arra tehát számítani kell, hogy nagyobb kihívás elé állítják a versenyzőket.

Akik nyelvÉSZ és matekÁSZ versenydolgozatot is írnak:

Azok, akik mindkét versenyünkön a döntőbe jutottak, egy teremben írhatják meg egymás után a két versenyt. 10:00 órától a nyelvÉSZ feladatlapot, majd utána 11:00 és 12:00 óra között a matekÁSZ versenydolgozatot írják.

Rendezvényhelyszín megközelíthetősége:
 • Tömegközlekedéssel:
  • A vasútállomástól 400 m-re található az iskola a Rákóczi utca és a Szentháromság utca sarkán, így gyalogosan a legegyszerűbb megközelíteni.
  • A buszállomástól (Mars tér) kb. 2 km-re található az iskola. A 21-es vagy a 77-es buszokkal érdemes megközelíteni és a Szent Ferenc utca megállónál leszállni (ez pont az iskolánál van).
  • A helyi tömegközlekedés weboldala, ahol jegyárakról, jegyárusításról (járművön is van kizárólag bankkártyával működő jegykiadó automata), menetrendekről tájékozódhat: https://szkt.hu/
 • Autóval:
  • Az 5. számú főútról a Rákóczi utcánál kell lefordulni. Parkolási lehetőség a Mátyás téren és a környező utcákban szombati napon ingyenes. Szegedi parkolásról bővebben itt tájékozódhat: https://szepark.hu/
Szálláslehetőségekről tájékoztató:

Amennyiben szállást szeretnének foglalni Szegeden, úgy figyelmükbe ajánljuk a https://szallas.hu/, illetve a https://booking.com/ weboldalakat. Néhány lehetőséget kiemeltünk, de kérjük, hogy minden esetben tájékozódjanak a szálláshelyek szabad kapacitásáról és az áraikról!

SZÁLLÁSOK

Minden kedves versenyzőre számítunk, aki a vármegyei döntőből az országos döntőbe jutott.

FONTOS!

Aki valamilyen okból nem tud részt venni az országos döntőn, kérjük, azt az alábbi e-mail-címen jelezze 2023. május 12-ig a versenyző nevének és azonosítójának megadásával: 

nyelvÉSZ verseny esetén: info@nyelvesz.bendeguzakademia.hu 

matekÁSZ verseny esetén: info@matekasz.hu

Minden kérdésben szívesen segítünk telefonon is: +36 62 551 133.

Felhívjuk a kedves szülők, gyermekek, valamint minden jelenlévő szíves figyelmét, hogy a rendezvényre való belépéskor tudomásul veszik, hogy a rendezvényről kép- és/vagy hangfelvétel készülhet; mely felvételeken a rendezvény látogatója is látható, hallható. A vendégeink a versenyen való megjelenéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy kép- és/vagy hangfelvétel készüljön róluk; tudomásul veszik, hogy a kép- vagy hangfelvétel vonatkozásában igényt, követelést sem a felvétel készítőjével, sem a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémiával szemben nem támaszthatnak; arról lemondanak. 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Összes információ és program teljes egészében letölthető innen pdf formátumban.

Találkozunk Szegeden az országos döntőn!  

a nyelvÉSZ és a MatekÁsz szervezői