Pedagógusoknak – Online folytatjuk

Online folytatjuk a nyelvÉSZ versenyt

Kedves szervező pedagógus, kedves kollégánk!

A járványveszély életünk sok területén változtatásra kényszerít bennünket, így ha bármit folytatni szeretnénk, másként kell csinálnunk, mint ahogy eddig tettük.

Ön távoktatásban tanítja diákjait, mi pedig online folytatjuk a nyelvÉSZ versenyt.

Ahogyan Ön a tantermi oktatás élményét igyekszik átmenteni a távoktatásba, mi is szeretnénk a verseny izgalmait és örömét átültetni az online fordulókba, mert úgy gondoljuk, hogy a tanulás és a játék öröméről nem szabad lemondanunk.

Folytatjuk a versenyt,
a bennülős megyei és országos döntőket online fordulókra váltjuk.

Versenyzőink a bennülős versenyen
csak szigorú időkorlátok között dolgozhatnának,
az online fordulókban azonban több idejük lesz!

A megyei online forduló időpontja: 2020. április 15-20.
Az országos döntő online fordulójának időpontja: 2020. május 4-11.

Az online megyei fordulóban, az eredeti versenykiírás alapján, azok a versenyzők vehetnek részt, akik az iskolai fordulóból továbbjutottak. Az iskolai forduló eredménylistája ITT megtekinthető, benne jelöltük, kik jutottak tovább.
Gratulálunk minden versenyzőnknek!

Miben kérjük a segítségét? Fontos részletek!

 • A nyelvÉSZ online folytatásához itt, a verseny honlapján érvényes versenyzői/tanári regisztrációval és fiókkal kell rendelkezni.
 • Azoknak a pedagógusoknak és versenyzőknek, akiknek a Tudásbajnokság idei versenyidőszakára érvényes versenyzői/pedagógusi fiókjuk van, nincs szükségük új regisztrációra! A Tudásbajnokságon használt fiók belépési adataival (felhasználó név és jelszó) beléphetnek a nyelvÉSZ honlapra is.
 • Akiknek a Tudásbajnokságon nincs idei évre érvényes fiókjuk, regisztrálniuk kell.
  Mivel a nyelvÉSZ bennülős verseny, sajnos a versenyzők döntő többségének e-mail címét nem ismerjük, Őket csak az Ön segítségével tudjuk elérni.
   
  Arra kérjük, értesítse tanítványait, hogy a folytatáshoz regisztrálniuk kell!
   
  Ön Pedagógusként egyszerűen és gyorsan regisztrálhat ITT.
 • Érvényes regisztráció birtokában beléphet fiókjába.
  • Itt a Nevezések menüben egy internetes azonosító megadását követően láthatóvá válnak azoknak a versenyzőknek az adatai, akiket Ön nevezett be, és bejutottak a megyei fordulóba.
  • Az internetes azonosítót külön e-mailben küldjük meg Önnek.
  • Versenyzőinek egy részénél látja e-mail címüket, más részüknél nem.
   • Ahol látja e-mail címüket, előtte pedig egy boríték képét, ez azt jelenti, hogy tanítványa még nem regisztrált. Kérjük, ebben az esetben küldjön neki értesítést (Meghívó újraküldése gomb).
    Ha e-mail címük előtt egy fejecske szimbólumát látja, ez azt jelenti, hogy tanítványa már regisztrált. Neki már nem kell értesítést küldeni.
   • Ahol nincs e-mail címe a versenyzőnek, oda azt Önnek kellene beírnia, majd így küldeni az értesítést (Meghívás küldése gomb).
  • Mindkét esetben értesítés megy tanítványa e-mail címére, amelyben felhívást kap a regisztrációra. Az értesítőben szerepelni fog internetes azonosítója is. Belépést követően ezzel tudja fiókjába „behívni” a megyei és az országos feladatokat.
 • Pedagógus szervezőinket, kapcsolattartóinkat e-mailben is igyekszünk elérni, kérjük, figyelje e-mail fiókját.

Mi marad változatlan, és mi változik a versenyen? Ebben az összefoglalóban elolvasható.

Jutalmazás, elismerés: az online fordulók teljesítését is jutalmazzuk, csak egy kicsit másként, mint azt a bennülős fordulókon tesszük. Mivel valós versenykörülmények nélkül nem tudunk dobogós helyezéseket hirdetni és éremmel jutalmazni, ezért

 • minden versenyző, aki megírja a megyei és az országos döntő feladatait is, egyedi online Beni bélyeget, és online elismerő oklevelet kap, valamint
 • egy különleges BENI MINIÉRMET ennek a kivételes versenyévnek az emlékére.
 • 800 kötetből álló nyereményalapot is létrehoztunk. Azok nyerhetnek ajándékkönyvet, akik a megyei és országos döntők feladatait külön-külön min. 75-75 %-os eredménnyel oldják meg.
 • A nyereményköteteket és a különleges miniérmeket az iskolákba fogjuk küldeni, amikor a járványügyi korlátozó intézkedések megszűnnek, és az iskolákban folytatódhat az oktatás.

Április 15-én nyitjuk a megyei döntő feladatait. Maradjunk játékban!