Versenyzőknek – Online folytatjuk

Kedves Barátunk!

A járványveszély miatt most otthon tanulsz, mi pedig arra készülünk, hogy minden versenyzőnk, aki bejutott a megyei fordulóba, otthonról folytathassa a nyelvÉSZ versenyt.
Tanulás és játék öröme együtt: most is megéri a kitartást!

Szeretnénk, ha a verseny izgalmait és örömét átélhetnéd az online fordulókban is, mert úgy gondoljuk, hogy a tanulás és a játék öröméről nem szabad lemondanunk.

Folytatjuk a versenyt,
a bennülős megyei és országos döntőket online fordulókra váltjuk.

Bennülős versenyen csak szigorú időkorlátok között dolgozhatnátok,
az online fordulókban azonban több időtök lesz!

A megyei online forduló időpontja: 2020. április 15-20.
Az országos döntő online fordulójának időpontja: 2020. május 4-11.

Az online megyei fordulóban, az eredeti versenykiírás alapján, akkor tudsz részt venni, ha az iskolai fordulóból továbbjutottál. Az iskolai forduló eredménylistáját ITT megnézheted, benne jelöltük, kik jutottak tovább.
Gratulálunk minden versenyzőnknek!

Mi szükséges ahhoz, hogy a versenyt online folytathasd?

 • A nyelvÉSZ online folytatásához itt, a verseny honlapján érvényes versenyzői regisztrációval és fiókkal kell rendelkezned.
 • Ha a Tudásbajnokság idei versenyidőszakára van érvényes versenyzői fiókod, annak felhasználó nevével és jelszavával beléphetsz a nyelvÉSZ honlapon is.
 • Ha a Tudásbajnokságra nincs idei évre érvényes fiókod, regisztrálnod kell.
   
  A regisztráció egyszerű és gyors, ITT megteheted.
 • Érvényes regisztráció birtokában
  • belépést követően a Feladatok menüben adhatod meg internetes azonosítódat, ezzel tudod „behívni” a megyei és országos döntő feladatait.
  • internetes azonosítódat külön e-mailben fogod megkapni: vagy a Téged benevező tanárodtól, vagy a versenyközpontból.

Mi marad változatlan, és mi változik a versenyen? Ebben az összefoglalóban elolvashatod.

Jutalmazás, elismerés: az online fordulók teljesítését is jutalmazzuk, csak egy kicsit másként, mint azt a bennülős fordulókon tesszük. Mivel valós versenykörülmények nélkül nem tudunk dobogós helyezéseket hirdetni és éremmel jutalmazni, ezért

 • minden versenyző, aki megírja a megyei és az országos döntő feladatait is, egyedi online Beni bélyeget, és online elismerő oklevelet kap, valamint
 • egy különleges BENI MINIÉRMET ennek a kivételes versenyévnek az emlékére.
 • 800 kötetből álló nyereményalapot is létrehoztunk. Azok nyerhetnek ajándékkönyvet, akik a megyei és országos döntők feladatait külön-külön min. 75-75 %-os eredménnyel oldják meg.
 • A nyereményköteteket és a különleges miniérmeket az iskolákba fogjuk küldeni, amikor a járványügyi korlátozó intézkedések megszűnnek, és az iskolákban folytatódhat az oktatás.

Április 15-én nyitjuk a megyei döntő feladatait. Maradj játékban!