A kitartás próbája volt ez az év

Egy bölcs tanító egyszer azt mondta, ha elindulsz egy úton és nehézségekbe ütközöl, nem szabad azon gondolkodni, hogyan menekülj, és azon sem, hogy feladd. Csak azzal kell törődnöd, hogyan haladhatsz tovább a legjobban.

A nyelvÉSZ verseny közössége, szervezők, segítő pedagógusok és versenyzők megfogadták ezt a tanácsot. Nem adtuk föl, nem halasztottuk el a versenyt, hanem folytattuk.
A bennülős megyei és országos döntőket online fordulókra váltottuk.

Igaz, arra nem volt lehetőségünk, hogy valódi, ellenőrzött versenykörülményeket biztosítsunk, de a verseny tétje immár nem is az volt, ki lesz a legjobb, ki végez az első helyen.

A kitartás próbájává alakult az idei nyelvÉSZ,
és mindenki győztesnek érezheti magát, aki végigcsinálta.

Mire tanított ez a különleges verseny?
Leginkább talán arra, hogy céljainkat, álmainkat nem szabad feladnunk akkor sem, ha váratlan nehézségekbe ütközünk.
És talán arra is, hogy egy versenyen nemcsak az lehet a fontos, kinél érünk el jobb eredményt, de legalább annyira fontos az is, hogy mi magunk mennyit fejlődünk, tanulunk.
2020 nyelvÉSZ versenye bátorságunkról, kitartásunkról és önfegyelmünkről tanított a legtöbbet.
Örömmel és büszkén jelenthetjük, hogy ezekből minden versenyzőnk jelesre vizsgázott.

Különleges versenyévhez különleges jutalom és elismerés illik.
2020-ban minden versenyzőt jutalmazunk, akik az iskolai fordulóból bejutottak a megyei döntőbe, és megoldották mind a megyei mind az országos döntő feladatait.

  • Minden versenyző, aki megírta a megyei ÉS az országos döntő feladatait is, egyedi online Beni emlékbélyeget, és online elismerő oklevelet kap. A bélyeget és az oklevelet a versenyzői fiókba helyeztük.
  • 2020-at a győztesek évének tekintjük, ezért aki mind a megyei mind az országos döntőket kiváltó online fordulókon részt vett, különleges BENI MINIÉRMET Kedves versenyzők, legyetek rá büszkék, őrizzétek kitüntetett helyen.
  • 800 kötetből álló nyereményalapot is létrehoztunk. Ajándékkönyvet sorsoltunk ki azok között a versenyzők között, akik mind a megyei mind az országos döntő feladatit megoldották, és külön-külön min. 75-75 %-os eredményt értek el. Az elért pontszámok %-os értékét a versenyzői fiókban lehet megnézni, a sorsolás eredményét pedig ITT.

A BENI miniérmet és az ajándékkönyvet postázni fogjuk az iskola címére, a verseny iskolai kapcsolattartó pedagógusának nevére. Őket kérjük meg arra, hogy adják át a jutalmakat versenyzőinknek.
Postázásra akkor lesz lehetőségünk, amikor a diákok visszatérhetnek az iskolákba.
A küldemények indításáról külön értesítést küldünk a pedagógusoknak, és hírt adunk róla itt, a verseny honlapján is.

Különleges verseny volt az idei, de minden nehézség ellenére célba értünk!
Köszönet érte minden, a versenyt segítő pedagógusnak, tisztelet és elismerés minden versenyzőnek!