A legnagyobb kihívás következik!

A Tudásbajnokság országos döntőjébe hagyományosan a megyei legjobbak juthatnak.
Az idei versenyév azonban rendhagyóan alakult.
A bennülős megyei és országos döntőket a járványveszély miatt sajnos nem tudtuk megszervezni, így ellenőrzött versenykörülményeket sem tudunk biztosítani.
Ezért döntöttünk úgy, hogy idén minden versenyzőnk, addig elért eredményétől függetlenül, megírhatja az országos döntő feladatait is.

Rugalmassá tettük a versenyt: a döntőkön szokásos szigorú időkeretek helyett most több napig is „nyitva lesznek” a feladatok.

Az országos döntő feladatainak megoldásait június 1-én 24 óráig lehet beküldeni.

FONTOS újdonság!

Eddig az aktuális fordulót közvetlenül megelőző fordulót nyitottuk újra, most az aktuális fordulót közvetlenül megelőző 2 fordulót is megnyitjuk.
Aki tehát valamiért lemaradt a 6. és/vagy a 7. fordulóról, a 8. forduló megoldási határidejéig pótolhatja!

Az 5. és a 4. fordulókat immár lezártuk, a megoldásokat itt közöljük:
5. forduló megoldásai4. forduló megoldásai.

Elit csomaggal versenyzők, figyelem!
A 6. forduló újranyitása azt is jelenti, hogy a 6. forduló extra feladatát is meg lehet még oldani!
Itt az esély a nyereménykönyvre!
A 6. extra után az eddigi 100 helyett 200 ajándékkönyvet sorsolunk:
100 könyvet a 6. extra feladat helyes megfejtői között,
és további 100-at azok között, akik az első hat fordulóban küldtek be helyes „extra megoldásokat”, de még elkerülte őket a szerencse.

A verseny értékeléséről

A második féléves levelező fordulókban (4.-5.-6. forduló) elért eredményeket az eredeti versenykiírás szerint értékeljük. Ez alapján versenyzőink megkapják jutalmaikat, okleveleiket és jelvényeiket.
Mivel a 6. fordulót a 8. fordulóval (országos döntő online fordulója) újranyitjuk, így a második félév értékelésére ennek lezárását követően, azaz június 1-e után kerül sor.

KÜLÖN ÉRTÉKELJÜK az online 7. és 8. fordulót, és a teljes 8 fordulót is!

Online elismerő oklevelet kapnak, akik a verseny 7. és 8. fordulóját legalább 70 %-os eredménnyel teljesítik (az oklevél feltétele tehát, hogy mindkét fordulót teljesíteni kell minimum 70-70 %-os eredménnyel).
Az oklevél igazolja, hogy a Tudásbajnokság megyei és országos döntőjének versenyfeladatait eredményesen megoldották. Az oklevelet tantárgyanként kapják meg a versenyzők a versenyzői fiókjukba.

A 8 fordulót hiánytalanul teljesítő versenyzők – eredményüktől függetlenül – egyedi online BENI emlékbélyeget kapnak, szintén a versenyzői fiókjukba. Ez a kitartás jutalma és jelképe 2020-ban.

4000 kötetből álló nyereményalapot hoztunk létre,
hogy díjazhassuk versenyzőink kitartását!

  • Külön jutalmazzuk azokat, akik a verseny 7. és 8. fordulóját legalább 80 %-os
    eredménnyel teljesítik, és
  • Külön jutalmazzuk azokat a versenyzőket, akik a teljes 8 fordulót megoldották,
    és összpontszámuk meghaladja az elérhető maximális összpontszám 70 %-át.

A nyereményalap jutalomkönyveiről sorsolás dönt.

Mire szolgál a nyereményalap, miért 4000 kötetes, és miért sorsolással dől el, ki nyer könyvet a nyereményalapból?

A Tudásbajnokság bennülős döntőin minden évben mintegy 4 000 kötetet adunk át a nyerteseknek. Idén sajnos nem tudtunk ellenőrzött versenykörülményeket biztosítani a döntőkre, így „hivatalos” rangsort sem fogunk állítani a versenyzők között.
Arra tehát nincs lehetőségünk, hogy „helyezések” alapján adjunk a nyerteseknek jutalomkönyvet, hiszen az eredmények nem ellenőrzött versenykörülmények között születnek, így azok alapján „hivatalos” nyerteseket sem tudunk hirdetni.
A 4000 kötetet mégsem „tartjuk meg”. Szeretnénk azokat kiosztani, ezért a könyveket nyereményalapba helyeztük, és sorsolással dől el, kihez kerül – ráadásként – egy ajándékkönyv azon versenyzők közül, akik az egyes kategóriákban az előírt %-os eredményt elérik.

Az elért pontszámok tehát ebben az évben nem az egymás közötti eredményeket mérik hitelesen, sokkal inkább azt, hogy versenyzőink milyen szinten teljesítettek az elérhető maximumhoz képest.
Az eredmények alapján így nem hirdetünk győzteseket, mert mindenkit győztesnek tekintünk, aki nem adta fel, és végigcsinálta a versenyt.

A jutalmakat azonos időben szeretnénk eljuttatni a versenyre egyéni és iskolai nevezéssel jelentkező diákokhoz. Ennek feltétele, hogy az iskolai tantermi oktatás lehetősége újra biztosított legyen, mert ekkor postázhatjuk az iskolákba a küldeményeket.
A járványhelyzet alakulását figyelembe véve az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a jutalmak kézbesítésére a Tudásbajnokság új versenyévadának meghirdetése során (szeptemberben) kerül sor.
Természetesen minden, a jutalmak postázásával kapcsolatos hírről tájékoztatást adunk itt, a verseny honlapján.

Az online okleveleket és jelvényeket a versenyzői fiókokba helyezzük, ahogyan eddig is történt.

A 8. forduló (valamint az újranyitott 6. és 7. forduló) megoldásainak beküldési határideje:
2020. június 1. 24 óra.

A hajrá mindig a legizgalmasabb! Ne hagyja ki senki!