Ellenőrizni lehet a helyes megoldásokat.

A Tudásbajnokság hagyományos bennülős döntőit online fordulókra váltottuk a járványveszély miatt. Ezzel együtt több olyan változást is bevezettünk, amivel igyekeztünk rugalmasabbá tenni a versenyt, mert szerettük volna, ha a megváltozott körülmények között is mindenki tudja folytatni a Tudásbajnokságot.

  • A megyei döntőre eddig külön jelentkezni kellett, és csak az juthatott be, aki az első 5 levelező fordulót megoldotta. Most nem kellett külön jelentkezni, mindenki megoldhatta a megyei szintű feladatokat, és nem volt feltétel az első 5 forduló megoldása sem.
  • az országos döntőbe sem csak a megyei legjobbak „juthattak el”: idén mindenki próbát tehetett a verseny legmagasabb szintű feladataival is;
  • A bennülős megyei és az országos döntők feladatait szigorú időkeretek között oldhatják meg a versenyzők. Most ezen is enyhítettünk: a megyei döntő 7 napig, az országos 7+1 napig volt nyitva. Az országos döntő zárását 1 nappal meghosszabbítottuk, hogy akiknek véletlenül az utolsó pillanatra maradt a feladatok megoldása, ők se maradjanak le.
  • A levelezős fordulók esetében eddig az aktuális fordulót közvetlenül megelőző fordulót „nyitottuk újra”, hogy ezzel is esélyt adjunk az esetleges későknek. Most még rugalmasabbá tettük a fordulókat: az aktuális fordulót megelőző 2 fordulót is újranyitottuk, hogy ezzel is biztosítsuk: aki versenyben szeretne maradni, az idő ne legyen akadálya.

Bízunk benne, hogy versenyzőink örültek ezeknek a könnyítéseknek, és élni tudtak minden lehetőséggel.

A verseny lezárult.

Mivel a 8. fordulóval még a 6. és 7. fordulót is meg lehetett oldani, ennek a három fordulónak a megoldásait most közöljük itt:
6. forduló megoldásai7. forduló (megyei döntő) megoldásai8. forduló (országos döntő) megoldásai

Az értékelést megkezdtük.
Ahogy ígértük, az első 6 forduló értékelését az eredeti versenykiírás szerint végezzük el.
A megyei és országos döntőket kiváltó 7. és 8. online fordulót külön értékeljük, mint ahogyan a teljes 8 fordulót is.

Az értékelésről, az elért pontszámokról és minősítésekről június 8-án adunk részletes tájékoztatást itt, a verseny honlapján.

A megoldások addig is segítenek, hogy minden versenyzőnk ellenőrizze, vajon jól gondolta-e, mit választott helyes válaszként.