Értékeltük az eredményeket. Tisztelet és elismerés minden résztvevőnek!

A megoldások ismeretében már biztosan sokan számoltak, mennyi pontot értek el. A versenyzői fiókokban immár megtekinthetők az elért pontszámok, katt IDE.
Minden jó megoldás egy büszkeség-pont. Aki pedig valamit eltévesztett, vagy „rosszul gondolt”,
jusson eszébe a régi igazság: mindenből tanulunk, de a legtöbbet valószínűleg abból, ami nem úgy sikerül elsőre, ahogy gondoltuk.

Gratulálunk versenyzőinknek! Az ő nevükben is köszönjük a pedagógusok segítségét.

Az értékelésről:

Különleges elemekkel bővült a verseny, különleges elemekkel bővült az értékelés is.

Egy-egy versenyzőnk – kis szerencsével – akár 3 könyvet is kaphat az értékelés eredményeként:
ajándékkönyv jár minden elit csomaggal versenyzőnek;
sorsolással pedig könyvet nyerhet az elit csomag extra fejtörőinek helyes megfejtéséért,
valamint kitartása jutalmaként, ha teljesíti a 4000 kötetes nyereményalap sorsolásában való részvétel valamelyik feltételét.

A második félév levelezős fordulóit az eredeti versenykiírás szerint értékeltük.
Az eredmények alapján a start csomaggal versenyzők arany, ezüst és bronz minősítésű online oklevelet és jelvényt, az optimum és elit csomaggal versenyzők arany, ezüst és bronz minősítésű oklevelet és jelvényt kapnak.
Ajándékkönyvet küldünk az elit csomagos diákoknak.
Az online oklevelek és jelvények a versenyzői fiókokba kerültek.

Évek óta CSAK a TUDÁSBAJNOKSÁG VERSENYZŐINEK készítjük játékos tudástárunkat, a Bendegúz kalendárium minikönyvet. Azoknak az optimum és elit csomaggal versenyzőknek, akik legalább 5 forduló megoldásait beküldték, csomagolunk egy példányt. Különleges kincsestár ez a kis könyvecske, tele játékos fejtörővel. Minden napra tartogat egy izgalmas érdekességet!

Külön jutalmaztuk a kitartást.

  • Online elismerő oklevelet kapnak, akik a verseny 7. és 8. fordulóját legalább 70 %-os eredménnyel teljesítik (az oklevél feltétele tehát, hogy mindkét fordulót teljesíteni kell minimum 70-70 %-os eredménnyel).
    Az oklevél igazolja, hogy a Tudásbajnokság megyei és országos döntőjének versenyfeladatait eredményesen megoldották. Az oklevelet tantárgyanként kapják meg a versenyzők a versenyzői fiókjukba. Innen kinyomtatható.
  • A 8 fordulót hiánytalanul teljesítő versenyzők – eredményüktől függetlenül – egyedi online BENI emlékbélyeget kapnak, szintén a versenyzői fiókjukba. Ez a kitartás jutalma és jelképe 2020-ban.
  • 4000 kötetből álló nyereményalapot hoztunk létre.

Mire szolgál a nyereményalap, miért 4000 kötetes,
és miért sorsolással dől el, ki nyer könyvet a nyereményalapból?

A Tudásbajnokság bennülős döntőin minden évben szinte egy könyvtárnyi könyvet, mintegy 4 000 kötetet adtunk át a helyezetteknek, nyerteseknek. Idén sajnos nem tudtunk ellenőrzött versenykörülményeket biztosítani a döntőkre, így „hivatalos sorrendet” sem állítottunk a versenyzők között.

Helyezések alapján tehát nem tudunk jutalomkönyvet adni, a 4000 kötetet mégsem „tartjuk meg”, szerettük volna azokat kiosztani. A könyveket ezért nyereményalapba helyeztük, és sorsolás döntött arról, kihez kerül az online egyedi emlékbélyeg és oklevél mellett egy ajándékkönyv azon versenyzők közül, akik az egyes kategóriákban az előírt %-os eredményt elérték.

Az elért pontszámok ebben az évben nem az egymás közötti eredményeket mérik hitelesen, sokkal inkább azt, hogy versenyzőink milyen szinten teljesítettek az elérhető maximumhoz képest.

A sorsolás eredményét ITT közöljük.

Elit csomaggal versenyzők, figyelem!

A 6. extra feladat után az eddigi 100 helyett 200 ajándékkönyvet sorsoltunk.
100 könyvet a 6. extra feladat helyes megfejtői között, íme a szerencsés nyertesek.
További 100-at pedig azok között, akik az első hat fordulóban küldtek be helyes „extra megoldásokat”, de még elkerülte őket a szerencse. Íme ennek a csapatnak a nyertesei.

A jutalmak postázásáról:

A jutalmakat és nyereményeket azonos időben szeretnénk eljuttatni a versenyre egyéni és iskolai nevezéssel jelentkező diákokhoz. A járványhelyzet sajnos itt is átrendezi a lehetőségeket.

Eddig minden évben kiértek küldeményeink az évzárókra. Most – érthető okokból – a tantermi oktatás már nem indul újra ebben a tanévben, az iskolák egyéni ütemezésben rendezik meg évzáróikat, van, ahol személyesen már nem találkoznak a diákokkal, mert a papír alapú bizonyítványt szeptemberben adják át. Mindez azt jelenti, hogy bizonytalanná válhat, a kiérkező küldeményeket át tudják-e venni a pedagógusok, és lesz-e lehetőségük személyesen átadni a jutalmakat, ajándékokat a diákjaiknak.

A jutalmak kézbesítésére ezért alkalmasabb időpontnak gondoljuk a következő tanév kezdetét, szeptember elejét. Abban bízunk, hogy szeptemberre minden iskolában újraindul a tantermi oktatás, mindenki visszatérhet az iskolapadba, és ekkor mindenki át tudja venni az ajándékát/jutalmát. Reméljük, hogy ajándékaikért a nyolcadikosok is szívesen visszalátogatnak „egykori” iskolájukba.
A jutalmak küldéséről augusztus végén hírt adunk itt, a verseny honlapján.

2020 szeptemberében új versenyév új kihívásokkal és új élményekkel.
Találkozzunk!