Fontos információk a Tudásbajnokság országos döntőjéről!

Kik juthattak be az országos döntőbe?

 • Tantárgyanként és évfolyamonként maximum 22 versenyző.
 • Kizárólag holtversenyek esetén lehet ez a szám magasabb;
  Ha egy megyében holtverseny alakul ki az első helyen az azonos pontszám miatt, úgy minden azonos pontszámú első helyezett versenyző továbbjut az országos döntőbe.
  Ilyenkor az is előfordulhat, hogy tantárgyanként és évfolyamonként 22 főnél több diák vesz részt az országos döntőn.
 • Alapfeltétel: a versenyzők megyei fordulón elért eredménye meg kell haladja az 50 %-ot;
 • Miért 22 fő?
  Tantárgyanként a megyei első helyezettek: Magyarországról a 19 megyéből 19-en; Budapestről a 2 legjobb, és határainkon túlról 1 fő;
  Amennyiben a megyei és a határainkon túli első és a budapesti két legjobb helyezettek száma tantárgyanként és évfolyamonként nem éri el a 22-őt, úgy az országos rangsor tantárgyankénti és évfolyamonkénti legjobbjaiból töltjük fel ezt a keretet. Így a megyei első helyezetteken kívül is esélyük lehet az országos döntőbe kerülésre az adott megyei legjobbaknak.Mivel a verseny célja, hogy minden megyei legjobbnak lehetőséget biztosítsunk az országos megmérettetésre, így előfordulhat, hogy egy megye első helyezettje kevesebb ponttal jut az országos döntőbe, mint egy másik megye azonos évfolyamában és tantárgyából versenyző 2. helyezett diák. 

Az országos döntőt Szegeden rendezzük, június 1-én.
A döntővel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat a verseny iskolai kapcsolattartó pedagógusainak valamint egy egyéni nevezéssel rendelkező versenyzőinknek levélben megírtunk.
Pedagógus kollégáink tájékoztatják a résztvevőket, de ITT is olvasható az összefoglaló.
Kérjük a pedagógusokat és a szülőket, hogy segítsék a döntőbe jutott gyermeküket, tanítványukat abban, hogy a döntővel kapcsolatos információkat pontosan megértsék.

Akik a versenyt megelőző napon érkeznének:
Kollégiumokban igyekszünk szállást biztosítani azoknak a résztvevőknek (versenyzőknek és kísérőiknek is), akik a távolság miatt a döntőt megelőző este szívesen megérkeznének Szegedre.

Bár igyekszünk a lehetőségekhez képest úgy szervezni, hogy az egy csoportba tartozó résztvevők, családok egy szobába kerülhessenek, ezt sajnos garantálni nem tudjuk! Előfordulhat, hogy számukra idegenekkel is kerülhetnek egy szobába, és vannak olyan szobák, ahol csak emeletes ágyak állnak rendelkezésre.

A versenyzőknek a szállást 1 éjszakára ingyenesen nyújtjuk, az őket kísérő szülőknek, pedagógusoknak pedig térítés ellenében. 

A szállásrendelést előre jelezni kell, az ehhez szükséges megrendelőt, rajta a szállással kapcsolatos tudnivalókkal, postán juttattuk el az iskolákba, a kapcsolattartó pedagógusoknál lehet érdeklődni, de itt is letölthető: Szállásigénylés.

A kitöltött szállásigénylést legkésőbb május 27-ig várjuk az info@tudasbajnoksag.hu email címen vagy a 62/551-139-es faxon.
A szükséges szervezések miatt az ezt követően leadott igényeket sajnos már nem tudjuk fogadni!

Minden kedves versenyzőre számítunk, aki a megyei fordulóból az országos döntőbe jutott.

FONTOS!
Aki valamilyen okból mégsem tud részt venni az országos döntőn, kérjük, azt az alábbi email címen jelezze május 27-ig: info@tudasbajnoksag.hu.

Minden kérdésben szívesen segítünk telefonon is: 62/551-133.

Nyereménysorsolás az országos döntőn!
A megyei forduló minden résztvevője Kreatív emlékkönyvet kapott, amelynek 33. oldalán egy nyereményjáték található. A helyes megoldásokat határidőre beküldők sorsoláson vesznek részt.
A fődíj egy 50 000 Ft értékű kiskönyvtár, de további 5 egyenként 10 000 Ft értékű könyvcsomagot is kisorsolunk. A sorsolásra az országos döntőn kerül sor!

Találkozunk Szegeden!