Május 11. Szeged. A döntő!

Az országos döntőbe évfolyamonként minden megyéből és a határainkon túlról a legeredményesebb versenyzők, Budapestről a 2 legjobb, és további 10, az országban legjobb eredményt elérő versenyző jutott, függetlenül a lakhelyétől.

ITT lehet megnézni a megyei fordulón résztvevők névsorát.
A versenyzők neve melletti „Igen” jelzi, ha bejutottak az országos döntőbe.

A döntőről néhány fontos információt a verseny iskolai kapcsolattartó pedagógusainak levélben megírtunk, Ők tájékoztatják a résztvevőket, de a legfontosabb tudnivalókat itt is összefoglaljuk.

A döntő helyszíne: Szeged, Dugonics András Piarista Gimnázium (Szeged, Bálint Sándor u. 16., parkolási lehetőség a közeli Tesco parkolójában)
Időpontja: május 11.

A versenyzők regisztrációját 8 órakor kezdjük.
Az ünnepélyes megnyitó időpontja: 10 óra 30.
A versenyfeladatokat 11-től írják a versenyzők.
A döntőre ünnepi műsorral készülünk, ami 12.30-kor kezdődik, és a díjkiosztóval zárul, várhatóan 16 órakor.

A versenyzőket és kísérőiket reggelivel várjuk, és ebédet is biztosítunk számukra.

A feladatokról, a megoldásukhoz rendelkezésre álló időről:
A feladatok megírására – csakúgy, mint az iskolai és a megyei fordulókon – most is 45 perc áll rendelkezésre. Segédeszközt természetesen az országos döntőn sem lehet használni. A feladatok jellege hasonló lesz a korábbi fordulók feladataihoz, a „tétet” azonban emeltük, arra tehát számítani kell, hogy nehezebbek lesznek.

Akik a versenyt megelőző napon érkeznének:
Kollégiumokban igyekszünk szállást biztosítani azoknak a résztvevőknek (versenyzőknek és kísérőiknek is), akik a távolság miatt a döntőt megelőző este szívesen megérkeznének Szegedre.
Bár igyekszünk a lehetőségekhez képest úgy szervezni, hogy az egy csoportba tartozó résztvevők, családok egy szobába kerülhessenek, ezt sajnos garantálni nem tudjuk! Előfordulhat, hogy számukra idegenekkel is kerülhetnek egy szobába, és vannak olyan szobák, ahol csak emeletes ágyak állnak rendelkezésre.

A versenyzőknek a szállást a versenyt megelőző 1 éjszakára ingyenesen biztosítjuk, az őket kísérő szülőknek, pedagógusoknak pedig térítés ellenében. 
A szállásrendelést előre jelezni kell, az ehhez szükséges megrendelőt, rajta a szállással kapcsolatos tudnivalókkal, postán juttattuk el az iskolákba, a kapcsolattartó pedagógusoknál lehet érdeklődni, de itt is letölthető: Szállásigénylés.

A kitöltött szállásigénylést legkésőbb május 3-ig várjuk
a jelentkezes@nyelvesz.bendeguzakademia.hu email címen.
A szükséges szervezések miatt az ezt követően leadott igényeket sajnos már nem tudjuk fogadni!

Minden kedves versenyzőre számítunk, aki a megyei döntőből az országos döntőbe jutott.

FONTOS! 

Aki valamilyen okból nem tud részt venni az országos döntőn, kérjük, azt az alábbi email címen jelezze május 3-ig a versenyző nevének és azonosítójának megadásával:  jelentkezes@nyelvesz.bendeguzakademia.hu 

Minden kérdésben szívesen segítünk telefonon is: (62) 551-133.

Találkozunk Szegeden az országos döntőn!