Szülőknek – Online folytatjuk

Kedves Szülő!

Ahogyan a pedagógusok a tantermi oktatás élményét igyekeznek átmenteni a távoktatásba, mi is szeretnénk a verseny izgalmait és örömét átültetni az online fordulókba, mert úgy gondoljuk, hogy a tanulás és a játék öröméről nem szabad lemondanunk.

Folytatjuk a versenyt,
a bennülős megyei és országos döntőket online fordulókra váltjuk.

Versenyzőink a bennülős versenyen
csak szigorú időkorlátok között dolgozhatnának,
az online fordulókban azonban több idejük lesz!

A megyei online forduló időpontja: 2020. április 15-20.
Az országos döntő online fordulójának időpontja: 2020. május 4-11.

Az online megyei fordulóban, az eredeti versenykiírás alapján, azok a versenyzők vehetnek részt, akik az iskolai fordulóból továbbjutottak. Az iskolai forduló eredménylistája ITT megtekinthető, benne jelöltük, kik jutottak tovább.
Gratulálunk minden versenyzőnknek!

Mi szükséges ahhoz, hogy a versenyt online folytathassák?

 • A nyelvÉSZ online folytatásához itt, a verseny honlapján érvényes versenyzői regisztrációval és fiókkal kell rendelkezni.
 • Azoknak a versenyzőknek, akiknek a Tudásbajnokság idei versenyidőszakára érvényes versenyzői fiókjuk van, nincs szükségük új regisztrációra! A Tudásbajnokságon használt fiók belépési adataival (felhasználó név és jelszó) beléphetnek a nyelvÉSZ honlapra is.
 • Akiknek a Tudásbajnokságon nincs idei évre érvényes fiókjuk, regisztrálniuk kell.
  Mivel a nyelvÉSZ bennülős verseny, sajnos a versenyzők döntő többségének e-mail címét nem ismerjük, Őket csak itt, illetve tanáraik segítségével tudjuk elérni.
   
  Arra kérjük, értesítse gyermekét, hogy a folytatáshoz regisztrálnia kell!
   
  A regisztráció egyszerűen és gyorsan megtehető ITT.
 • Érvényes regisztráció birtokában
  • belépést követően a Feladatok menüben adhatják meg internetes azonosítójukat, ezzel tudják „behívni” a megyei és országos döntő feladatait.
  • internetes azonosítójukat külön e-mailben fogják megkapni: vagy tanáruktól, vagy a versenyközpontból.

Mi marad változatlan, és mi változik a versenyen? Ebben az összefoglalóban elolvasható.

Jutalmazás, elismerés: az online fordulók teljesítését is jutalmazzuk, csak egy kicsit másként, mint azt a bennülős fordulókon tesszük. Mivel valós versenykörülmények nélkül nem tudunk dobogós helyezéseket hirdetni és éremmel jutalmazni, ezért

 • minden versenyző, aki megírja a megyei és az országos döntő feladatait is, egyedi online Beni bélyeget, és online elismerő oklevelet kap, valamint
 • egy különleges BENI MINIÉRMET ennek a kivételes versenyévnek az emlékére.
 • 800 kötetből álló nyereményalapot is létrehoztunk. Azok nyerhetnek ajándékkönyvet, akik a megyei és országos döntők feladatait külön-külön min. 75-75 %-os eredménnyel oldják meg.
 • A nyereményköteteket és a különleges miniérmeket az iskolákba fogjuk küldeni, amikor a járványügyi korlátozó intézkedések megszűnnek, és az iskolákban folytatódhat az oktatás.

Április 15-én nyitjuk a megyei döntő feladatait. Maradjanak játékban!