Pedagógusoknak

Az országos döntőről

Kedves szervező pedagógus, kedves kollégánk!

Az eredményhirdetés minden résztvevő számára különleges pillanat, mert különleges élményekkel és tapasztalatokkal gazdagítja: a győztesek megtanulhatják, hogyan éljék meg a sikert, akiknek pedig nem úgy alakult a verseny, ahogy tervezték, kitartásuk és elszántságuk próbájaként tekinthetnek rá.
A nyelvÉSZ verseny megyei fordulóját értékeltük, gratulálunk minden résztvevőnek!
Az eredmények ITT is megtekinthetők: a versenyzők neve melletti „Igen” jelzi, ha bejutottak az országos döntőbe.

Még néhány hét, és itt a NAGY NAP: AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ!

Legfontosabb tudnivalók az országos döntőről –KÉRJÜK, tájékoztassák a résztvevő versenyzőket és szüleiket:

  • Szegeden rendezzük, 2019. május 11-én, a Dugonics András Piarista Gimnáziumban (Szeged, Bálint Sándor u. 16.; parkolás a Tesco áruház parkolójában).
  • A versenyzők regisztrációját reggel 8-kor kezdjük;
  • Az érkezőket reggelivel és zenés „ráhangolódással” várjuk;
  • A verseny ünnepélyes megnyitója 10 óra 30 perckor lesz;
  • A dolgozatírás 11:00-kor kezdődik, 45 perc áll rendelkezésre, azon semmilyen segédeszköz nem használható.
  • Hasonló jellegű feladatokra lehet számítani, mint az iskolai és a megyei fordulón, de a „tétet emeljük”, a feladatok kicsit nehezebbek lesznek.
  • A dolgozat megírása után a versenyzőket és kísérőiket is ebéddel látjuk vendégül.
  • Az eredményhirdetésre ünnepi GÁLA MŰSOR keretében kerül sor. A teljes program 16 óra körül zárul.

Akik a versenyt megelőző napon érkeznének:
Kollégiumokban igyekszünk szállást biztosítani azoknak a résztvevőknek (versenyzőknek és kísérőiknek is), akik a távolság miatt a döntőt megelőző este szívesen megérkeznének Szegedre.

Bár igyekszünk a lehetőségekhez képest úgy szervezni, hogy az egy csoportba tartozó résztvevők, családok egy szobába kerülhessenek, ezt sajnos garantálni nem tudjuk! Előfordulhat, hogy számukra idegenekkel is kerülhetnek egy szobába, és vannak olyan szobák, ahol csak emeletes ágyak állnak rendelkezésre.

A versenyzőknek a szállást a versenyt megelőző 1 éjszakára ingyenesen biztosítjuk, az őket kísérő szülőknek, pedagógusoknak pedig térítés ellenében. 

A szállásrendelést előre jelezni kell, az ehhez szükséges megrendelőt, rajta a szállással kapcsolatos tudnivalókkal, postán juttattuk el az iskolákba, a kapcsolattartó pedagógusoknál lehet érdeklődni, de itt is letölthető: Szállásigénylés.
A kitöltött szállásigénylést legkésőbb május 3-ig várjuk
a jelentkezes@nyelvesz.bendeguzakademia.hu email címen.
A szükséges szervezések miatt az ezt követően leadott igényeket sajnos már nem tudjuk fogadni

Kérjük, május 3-ig azt is jelezzék (pontos névvel, évfolyammal) a fenti e-mail címen, ha valamelyik versenyzőjük nem tud részt venni az országos döntőn!

FONTOS KÉRÉS!  Amennyiben nem a kapcsolattartó vagy a felkészítő pedagógus, hanem a szülők kísérik el a tanulót a versenyre, kérjük, segítsék a szülők tájékoztatását, hívják fel figyelmüket a verseny honlapjára.

Jó hír az országos döntőre való felkészüléshez!
nyelvÉSZ versenyünk idén 20 éves.
Ebből az alkalomból jelent meg a verseny legjobb 1000 feladatát tartalmazó feladatgyűjtemény megoldásokkal és magyarázatokkal. Benne a korábbi évek országos döntőinek feladataiból is válogattunk. Kiváló segítség lehet az országos döntőre való felkészülésben, de iskolai órákra, iskolai dolgozatokra való gyakorláshoz is nagyon hasznos. Igazi fejlesztő tudáspróba.
Örülünk, hogy már sokan beszerezték, de szerencsére még elérhető itt:
konyvmolykepzo.hu/valogatas

 

Köszönjük a támogatását,
kívánunk további sikeres szereplést a versenyen.