Szülőknek

Az országos döntőről

Kedves Szülő!

Bízunk abban, hogy a nyelvÉSZ verseny Önök számára is igazolta: anyanyelvünk olyan kincsestár, ahol a játék, a kreativitás, az alkotó fantázia legalább annyira megbecsült érték, mint a nyelvtani szabályok, a nyelvhelyesség pontos ismerete. Ezért is szeretik annyira gyermekeink a nyelvÉSZ versenyt: mert szeretnek játszani, játékos tudáspróbán részt venni.
Ennek a tudáspróbának hamarosan itt az ORSZÁGOS DÖNTŐje!
A döntőbe jutott versenyzők névsora ITT látható: a versenyzők neve melletti „Igen” jelzi a részvételt.

Legfontosabb tudnivalók az országos döntőről:

  • Szegeden rendezzük, 2019. május 11-én, a Dugonics András Piarista Gimnáziumban (Szeged, Bálint Sándor u. 16.; parkolás a Tesco áruház parkolójában).
  • A versenyzők regisztrációját reggel 8-kor kezdjük;
  • Az érkezőket reggelivel és zenés „ráhangolódással” várjuk;
  • A verseny ünnepélyes megnyitója 10 óra 30 perckor lesz;
  • A dolgozatírás 11:00-kor kezdődik, 45 perc áll rendelkezésre, azon semmilyen segédeszköz nem használható.
  • Hasonló jellegű feladatokra lehet számítani, mint az iskolai és a megyei fordulón, de a „tétet emeljük”, a feladatok kicsit nehezebbek lesznek.
  • A dolgozat megírása után a versenyzőket és kísérőiket is ebéddel látjuk vendégül.
  • Az eredményhirdetésre ünnepi GÁLA MŰSOR keretében kerül sor. A teljes program 16 óra körül zárul.

Akik a versenyt megelőző napon érkeznének:
Kollégiumokban igyekszünk szállást biztosítani azoknak a résztvevőknek (versenyzőknek és kísérőiknek is), akik a távolság miatt a döntőt megelőző este szívesen megérkeznének Szegedre.

Bár igyekszünk a lehetőségekhez képest úgy szervezni, hogy az egy csoportba tartozó résztvevők, családok egy szobába kerülhessenek, ezt sajnos garantálni nem tudjuk! Előfordulhat, hogy számukra idegenekkel is kerülhetnek egy szobába, és vannak olyan szobák, ahol csak emeletes ágyak állnak rendelkezésre.

A versenyzőknek a szállást a versenyt megelőző 1 éjszakára ingyenesen biztosítjuk, az őket kísérő szülőknek, pedagógusoknak pedig térítés ellenében. 

A szállásrendelést előre jelezni kell, az ehhez szükséges megrendelőt, rajta a szállással kapcsolatos tudnivalókkal, postán juttattuk el az iskolákba, a kapcsolattartó pedagógusoknál lehet érdeklődni, de itt is letölthető: Szállásigénylés.
A kitöltött szállásigénylést legkésőbb május 3-ig várjuk
a jelentkezes@nyelvesz.bendeguzakademia.hu email címen.
A szükséges szervezések miatt az ezt követően leadott igényeket sajnos már nem tudjuk fogadni

Kérjük, április 30-ig jelezzék a verseny kapcsolattartó pedagógusának, ha gyermekük valamilyen okból nem tud részt venni az országos döntőn!

Jó hír az országos döntőre való felkészüléshez!
nyelvÉSZ versenyünk idén 20 éves.
Ebből az alkalomból jelent meg a verseny legjobb 1000 feladatát tartalmazó feladatgyűjtemény megoldásokkal és magyarázatokkal. Benne a korábbi évek országos döntőinek feladataiból is válogattunk. Kiváló segítség lehet az országos döntőre való felkészülésben, de iskolai órákra, iskolai dolgozatokra való gyakorláshoz is nagyon hasznos. Igazi fejlesztő tudáspróba.
Örülünk, hogy már sokan beszerezték, de szerencsére még elérhető itt:
konyvmolykepzo.hu/valogatas

 

Köszönjük a támogatását,
kívánunk további sikeres szereplést a versenyen.