Pedagógusoktól tanultuk, pedagógusoknak mondjuk el

A siker titka

A Bendegúz Akadémia és a Jonatán Könyvmolyképző majdnem olyan, mint egy valódi iskola.

Hozzánk is beiratkoznak a gyerekek. Nálunk is van ?tantestület?, Ők azok a pedagógusok, akik a tanulmányi játékok feladatait összeállítják. Számunkra is az a siker, ha az akadémia diákjai szép eredményekkel szerepelnek.

Mégis különbözünk a valódi iskoláktól.

Nálunk például nincsenek rendszeres szülői értekezletek, így kevesebb a személyes kapcsolatunk diákjaink anyukájával, apukájával.

Ezért is vagyunk mindig kíváncsiak arra, vajon mit és hogyan beszélnek meg a szülőkkel azok a pedagógusok, akiknek 20-30 vagy akár 100 diákja is benevez a Bendegúz Akadémia vagy a Jonatán Könyvmolyképző tanulmányi versenyeire.

Kedves Pedagógusok!

Megkérdeztük azokat a kollégákat, akiknek sok diákjuk versenyez, mi az Ő személyes siker-receptjük? Mit és miként beszélnek meg a szülőkkel, hogy közösen támogathassák a gyerekeket a versenyzésben. Íme, amit a válaszokból tanultunk, és amit örömmel osztunk meg minden kedves pedagógus partnerünkkel.

Sikerrecept

 1. Bendegúz és Jonatán plakátja mindig hamar kikerül a folyosóra.
 2. Bendegúz és Jonatán plakátja díszíti a termet, amikor évindító szülői értekezletet tartunk.
 3. Külön napirendi pontban foglalkozunk a tanulmányi versenyekkel.
 4. A szülőkkel közösen felidézzük, milyen élményhez jutnak a gyerekek, ha részt vesznek a versenyeken, és hogy mennyit fejlődtek az előző évben.
 5. Név szerint felsorolom azokat, akik szép eredményeket értek el a Bendegúz Akadémia és a Jonatán Könyvmolyképző előző évi versenyein.
 6. Kiosztom az új tájékoztató lapokat.
 7. Külön felhívom a szülők figyelmét a versenykiírások azon részeire, ami különösen tetszhet a gyerekeknek.
 8. Kiosztom a szülőknek az előzetes jelentkezési lapot (Hogy le ne maradjunk!), ahová feljegyezhetik, melyik tantárgy érdekelheti a gyermeküket.
 9. Tájékoztatom a szülőket, hogy szerencsére szó sincs kötelező szeptemberi díjfizetésről.
 10. Megnyugtatom a szülőket, hogy nincs kockázat, mert ha nem tetszik valamelyik verseny, az első forduló beküldési határidejéig visszamondható.
 11. Megbeszéljük, mivel érdemes kedvet csinálni a versenyzéshez a félénkebb gyerekek számára is.
 12. Ismét megerősítjük azt a szülőket is egybekovácsoló érzést, hogy az osztályközösség számára komoly dicsőség, ha sokan jelentkeznek és szerepelnek sikerrel egy-egy Bendegúz és Jonatán játékon.
 13. Részletesen feljegyezzük a jelentkezés feltételeit és határidőit.

 

Ezt a receptet alkalmazva örülhetünk együtt annak, hogy sok lelkes akadémistánk lesz ebben a tanévben is.

Barátsággal

Bendegúz és Jonatán munkatársai