Ebben a tanévben is indul a Matekász versenyünk!

MatekÁSZ versenyünket már 4. alkalommal rendezzük meg ebben a tanévben.

Részletes versenykiírásunk ITT elérhető!

Jelentkezéseket majd csak október közepétől várjuk, viszont néhány változtatásunkról már most érdemes tudni. Olvasson tovább!

A matekÁSZ versenyünk lehetőséget biztosít a matematika színes és izgalmas világának mélyebb megismerésére. Segíti a diákokat, hogy önállóan alkalmazzák a már megszerzett ismereteiket, ezáltal fejleszti a matematikai gondolkodásukat.

A 2023-2024-es tanévben néhány változást vezetünk be:

  • A verseny iskolai fordulóját a „megszokottól” korábbra hoztuk. Még az első félévben lebonyolítjuk: december 15.
  • A verseny vármegyei fordulója is hamarabb várható: február 23-án. A vármegyei fordulókat továbbra is bázisiskolába tervezzük, és bízunk benne sikerül megvalósítanunk. A kódlapok javítása, értékelése mindenképpen a Bendegúz Akadémia székhelyén történik. A vármegyei fordulók nyereményeit nem azonnal kapják meg a diákok, hanem később postázzuk a versenyző saját iskolájába.
  • A versenyre 2. osztálytól várjuk a diákokat, ugyanis a beülős versenyeinken az önálló olvasás, feladatértés elvárás. Az 1. osztályosok részére a honlapról letölthető Próbafeladatot kínáljuk gyakorlásnak és felkészülésnek a következő tanévre. Úgy hisszük, még magabiztosabbak, bátrabbak lesznek 2. osztályosként és a versenyzést örömmel élik majd meg.
A jelentkezéseket október közepétől tudjuk fogadni.

 

Addig is jó pihenést kíván,

Bendegúz