Fontos hírek a Tudásbajnokság folytatásáról

A Tudásbajnokság 2 részből álló nagyszabású tanulmányi verseny.
A 6 fordulóból álló levelezős szakaszt a megyei és országos döntőből álló bennülős szakasz követi. Jelenleg a levelezős szakasz 5. fordulója zárult le, készülünk a 6. levelezős fordulóra, és döntenünk kellett a bennülős megyei (április 24.) és országos (május 30.) döntőkről.

A legfontosabb és örömteli hír, hogy noha a járványveszély miatt mind a levelezős mind a bennülős fordulók lebonyolításán változtatnunk kell, a versenyt folytatjuk!
Ahogy versenyzőink ma otthon végzik el napi tanulási feladataikat, úgy a Tudásbajnokság versenyét is otthon tudják folytatni, itt, a verseny honlapján. Természetesen az értékelés és a jutalmazás sem marad el.

Bár április 24-e látszólag még messzebb van, a megyei döntő előkészítésén már most közösen dolgoznunk kellene a rendező iskolákkal, ami sajnos a jelenlegi járványügyi veszélyhelyzetben nem lehetséges, így a megyei döntőt bennülős formában nem tudjuk megtartani.

Mivel az országos döntőbe csak felügyelt versenykörülmények között megrendezett megyei döntőből lehetne bejutni, a megyei döntő elmaradása azt is jelenti, hogy idei versenyévadunkban sajnos a bennülős országos döntőt sem tudjuk megrendezni.

A bennülős versenyszakaszokat online fordulókkal váltjuk ki.
Az idei Tudásbajnokság így 8 fordulós versennyé változik.

A verseny következő fordulóinak időpontjai:

 • 6. (online) forduló: április 08.-17.
 • 7. (online) forduló (a megyei döntőt kiváltó forduló): április 24.-április 30.
 • 8. (online) forduló (az országos döntőt kiváltó forduló): május 25.-június 1.
  FONTOS: a megyei és az országos döntőkön a feladatokat tantárgyanként szigorú időkeretek között oldanák meg a versenyzők. A döntőket kiváltó online fordulókat azonban – hasonlóan az első 6 levelező fordulóhoz – több napig „nyitva tartjuk”. Elegendő idő lesz, hogy a versenyzők alaposan átgondolják a megoldásokat.

FONTOS INFORMÁCIÓK arról,

 • hogyan bonyolítjuk le a 6. (online) fordulót,
 • mit kell tenniük az optimum és elit versenycsomaggal versenyzőknek ahhoz, hogy folytatni tudják a versenyt,
 • hogyan küldhetik be az elit csomaggal versenyzők a 6. forduló extra feladatainak megoldását, és miként kapják meg a nyereményüket,
 • hogyan helyettesítjük a bennülős fordulókat,
 • hogyan értékelünk és jutalmazunk,
 • a jutalmak, ajándékok hogyan és mikor jutnak el a versenyzőkhöz?

Összefoglaltuk a tudnivalókat ITT.
Fontos, hogy minden versenyzőnk, szervező pedagógus kollégánk
és gyermeküket a versenyzésben támogató szülő gondosan végigolvassa.
A Pedagógusoknak, Versenyzőknek és Szülőknek menüben is vannak fontos részletek!

A verseny több mint 20 éve során többször bebizonyosodott, hogy a Tudásbajnokság nemcsak tanulmányi verseny, de egy nagyszerű, összetartó, egymásra figyelő közösség is!
Hiszünk abban, hogy erre tudunk építeni a jelenlegi helyzetben is.

A friss információkkal folyamatosan jelentkezünk itt, a verseny honlapján, és igyekszünk közvetlenül is kapcsolatban maradni versenyszervező pedagógus kollégáinkkal és versenyzőinkkel.
Kérjük, hogy felmerülő kérdéseikkel elsősorban e-mailen keressék a versenyszervezőket az alábbi címen:  info@tudasbajnoksag.hu

Bízunk abban, hogy a feladatok változatlanul sok örömet okoznak, megoldásuk pedig igazi élményt jelent.