Részletes információk az országos döntőről

Már nagyon várjuk a nyelvÉSZ és a matekÁSZ országos döntőjét. Elkészítettük a tanterembeosztást, bővültek a programjaink!

A döntő helyszíne: Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, 6725 Szeged, Szentháromság u. 70–76. (A vasútállomástól 400 m-re, az autóbusz-állomástól kb. 2 km-re.)

Tanterem beosztásokat elküldtük emailben, de ITT is megtekinthető és letölthető .pdf formátumban. Mivel nem lesz regisztráció, ezért kérjük, a tanulónál mindenképpen legyen kinyomtatva, felírva, hogy pontosan melyik emeleten, tanteremben írja a dolgozatát. A helyszínen kifüggesztett listák alapján és segítőinken keresztül tudnak tájékozódni.

Az iskola alaprajzán bejelöltük a szárnyakat, emeleteket és tantermeket, így már most megnézheti merre lesz a tanterem, ehhez görgessen lentebb!

A döntő időpontja: 2024. április 27.

NyelvÉSZ és MatekÁsz versenyeink országos döntőjét egy napon, egy helyen rendezzük.

Tervezett program

 • 08:00-tól Kapunyitás
 • 08:00–18:00 Kedvezményes könyvvásár
 • 08:00-18:00 Mesefa – szépséghibás könyvekből ingyenes, helyszíni olvasás
 • 09:15–09:30 Ünnepélyes megnyitó
 • 10:00–15:00 Gémklub – Társasjáték sziget
 • 10:00–10:45 nyelvÉSZ versenydolgozat megírása a tantermekben
 • 10:00–11:00 matekÁSZ versenydolgozat megírása a tantermekben
 • 11:00–13:00 Ebédszünet (Tippekért görgessen a Szeged vendéglátás részhez!)
 • 13:00–15:00 Dedikálás, interaktív foglalkozás
  • Hatvani Csaba – író
  • Tóth Eszter – dietetikus, író 
 • 13:00–16:00 Kézműves foglalkozás (könyvjelző készítés)
 • 13:00–14:00 Mandula színház zenés gyermekműsora
 • 13:00–16:00 Agytornász 5 állomásos játék 
 • 14:00–15:30 nyelvÉSZ eredményhirdetés
 • várhatóan 15:30-tól matekÁSZ eredményhirdetés
A feladatokról, a megoldásukhoz rendelkezésre álló időről:

A feladatok megírására – csakúgy, mint az iskolai és a vármegyei fordulókon – nyelvÉSZ esetén 45 perc, matekÁSZ verseny esetén 60 perc áll rendelkezésre. Segédeszközt az országos döntőn sem lehet használni. A feladatok jellege hasonló lesz a korábbi fordulók feladataihoz, a „tétet” azonban emeltük, arra tehát számítani kell, hogy nagyobb kihívás elé állítják a versenyzőket.

Akik nyelvÉSZ és matekÁSZ versenydolgozatot is írnak:

Azok, akik mindkét versenyünkön a döntőbe jutottak, egy teremben írhatják meg egymás után a két versenyt. 10:00 órától a nyelvÉSZ feladatlapot, majd utána 11:00 és 12:00 óra között a matekÁSZ versenydolgozatot írják.

A versenydolgozat megírásához a tanterembe tollat, innivalót lehet bevinni. Kérjük, írják fel egy kísérő felnőtt telefonszámát, melyet a versenyző magánál tart. Rosszullét esetén ezen a számon értesítjük a kísérő szülőt/pedagógust.

Kérjük, hogy a gyermek – lehetőség szerint – hozzon magával egy kis szütyőt vagy zacskót, amibe a padon található apró meglepetéseket el tudja tenni.

Kérjük, hogy eső esetén a gyermeknél legyen esernyő vagy esőkabát!

Rendezvényhelyszín megközelíthetősége
 • Tömegközlekedéssel:
  • A vasútállomástól 400 m-re található az iskola a Rákóczi utca és a Szentháromság utca sarkán, így gyalogosan a legegyszerűbb megközelíteni.
  • A buszállomástól (Mars tér) kb. 2 km-re található az iskola. A 21-es vagy a 77-es buszokkal érdemes megközelíteni és a Szent Ferenc utca megállónál leszállni (ez pont az iskolánál van).
  • A helyi tömegközlekedés weboldala, ahol jegyárakról, jegyárusításról (járművön is van kizárólag bankkártyával működő jegykiadó automata), menetrendekről tájékozódhat: https://szkt.hu/
 • Autóval:
  • 5. számú főútról a Rákóczi utcánál kell lefordulni. Parkolási lehetőség a Mátyás téren és a környező utcákban szombati napon ingyenes. Szegedi parkolásról bővebben itt tájékozódhat: https://szepark.hu/
Szálláslehetőségekről tájékoztató:

Amennyiben szállást szeretnének foglalni Szegeden, úgy figyelmükbe ajánljuk a https://szallas.hu/, illetve a https://booking.com/ weboldalakat. Néhány lehetőséget kiemeltünk, de kérjük, hogy minden esetben tájékozódjanak a szálláshelyek szabad kapacitásáról és az áraikról!

Az iskola közelében lévő étkezési lehetőségeket is feltüntetjük.
Az iskolában sem büfé sem italautomata nem üzemel, kérjük, ezt vegyék figyelembe!

Szállások, vendéglátás

Minden kedves versenyzőre számítunk, aki a vármegyei döntőből az országos döntőbe jutott.

FONTOS!
Aki valamilyen okból nem tud részt venni az országos döntőn, kérjük, azt az alábbi e-mail-címen jelezze 2024. április 19-ig a versenyző nevének és azonosítójának megadásával:
nyelvÉSZ verseny esetén: info@nyelvesz.bendeguzakademia.hu
matekÁSZ verseny esetén: info@matekasz.hu
Minden kérdésben szívesen segítünk telefonon is: +36 62 551 133.

Felhívjuk a kedves szülők, gyermekek, valamint minden jelenlévő szíves figyelmét, hogy a rendezvényre való belépéskor tudomásul veszik, hogy a rendezvényről kép- és/vagy hangfelvétel készülhet; mely felvételeken a rendezvény látogatója is látható, hallható. A vendégeink a versenyen való megjelenéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy kép- és/vagy hangfelvétel készüljön róluk; tudomásul veszik, hogy a kép- vagy hangfelvétel vonatkozásában igényt, követelést sem a felvétel készítőjével, sem a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémiával szemben nem támaszthatnak; arról lemondanak.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Találkozunk Szegeden az országos döntőn!

a nyelvÉSZ és a MatekÁsz szervezői

Összes információ és program teljes egészében letölthető innen pdf formátumban.

Karolina Általános Iskola vázlatos alaprajza (Földszint; I. emelet; II. emelet)