A bemelegítő 1. forduló után itt a 2. forduló!

Nem kell ide más, mint igazi lelkesedés, munkakedv, szorgalom és annak felismerése, hogy befektetés nélkül nincs eredmény. Ha fordulóról fordulóra készülünk, elérjük a kitűzött célokat.

A Tudásbajnokság 1. fordulóját sikerrel teljesítette számos versenyzőnk.

Ahogy versenyzőink egyre rendszeresebben foglalkoznak a feladatokkal, úgy egyre jobban ráéreznek, mit és hogyan kell tenniük, hogy megtalálják a jó megoldásokat.

A bemelegítő 1. forduló után itt az újabb próba, a 2. forduló!

Az első forduló megoldásait feldolgoztuk.
Az elért pontszámokat a versenyzői fiók Pontszámok oldalán lehet megnézni,
aki pedig postai levélben kap értesítést, ő a levelében találja.

A helyes megoldásokat a 3. fordulóban tesszük közzé.
Miért „csak” akkor?
Mert szeretnénk esélyt adni azoknak is, akik valamilyen okból még nem küldték be
az 1. forduló megoldásait, vagy nem minden tantárgyból végeztek a feladatokkal.

Jó hír!

Folytatjuk a korábbi évek gyakorlatát, mert azt tapasztaltuk, hogy ez sok versenyzőnknek segít, hogy ne maradjanak le. Az új forduló megnyitásakor mindig megnyitjuk a közvetlenül megelőző fordulót is. Így biztosítjuk, hogy például a 2. fordulóban még pótolható legyen az 1. forduló be nem küldött megoldása.

A 2. forduló beküldési határideje: 
2021. december 6., 24 óra.

FONTOS!

A 2. fordulót a fenti időpontban zárjuk (hosszabbításra nem lesz módunk)
– a 3. fordulóval azonban újranyitjuk!
Az 1. fordulót azonban már nem!
Érdemes feljegyezni a naptárba: aki az első fordulóval nem végez 2021. december 6-án 24 óráig, neki sajnos nem lesz több lehetősége az 1. forduló megoldásait beküldeni.
Bízunk abban, hogy mindenki okosan gazdálkodik az idejével
 – a jó versenyzéshez ezt is meg kell tanulni!

Íme, egy kis segítség!

Összegyűjtöttük az 1. forduló néhány hasznos tapasztalatát, érdemes megszívlelni, sokat könnyít néhány helyzetben.

 • START csomaggal versenyzők CSAK online tudják beküldeni a megoldásokat.
 • Az OPTIMUM és ELIT csomaggal versenyzők is élhetnek a megoldások online beküldésének lehetőségével.

Az ő esetükben FONTOS! Aki online beküldi a megoldásokat, postán már nem kell beküldenie. Ha véletlenül mégis megteszi, és a két megoldás nem azonos, úgy a Versenykiírásban foglaltak szerint azt a megoldást tekintjük érvényesnek, amelyik korábban beérkezett.

 • Versenyző csak versenyzői regisztrációval létrehozott saját fiókjából tudja beküldeni a megoldásokat. A szülői fiókok NEM alkalmasak arra, hogy ezen keresztül a megoldások beküldésre kerüljenek.
 • Versenyzői online fiók létrehozásához saját, külön e-mail-cím szükséges; tehát minden versenyzőnek SAJÁT versenyzői fiókot kell létrehoznia SAJÁT KÜLÖN e-mail-címmel; ez azt is jelenti, hogy testvérek sem használhatnak közös e-mail-címet.
 • Internetes egyszeri azonosító kapcsolja a fiókhoz a nevezéskor kiválasztott tantárgya(ka)t! A versenyzők és tanáraik internetes egyszeri azonosító számát e-mailben megküldtük. Ezt csak egyszer, a verseny első fordulója előtt kell beírni fiókjuk Feladatok oldalának megfelelő cellájába. Ez a kód kapcsolja össze a fiókot a tantárggyal, ez a kapcsolat szükséges ahhoz, hogy a feladatlapok megjelenjenek a fiókban.

FONTOS! Az a versenyzőnk, aki több azonosítót kapott, mindegyiket írja be a megfelelő helyre, mert csak így jelenik meg a fiókjában minden tantárgya, amire benevezett.

 • FONTOS: Mentés gombbal még nem kerül be hozzánk a megoldás! A Beküldés gombra kell kattintani! Sikeres a beküldés, ha a feladat átkerül a Beküldött megoldások menüpontba.
 • A pedagógusok saját, pedagógusi fiókjukban láthatják, hogy az általuk nevezett versenyzők visszaküldték-e a forduló megoldásait, hány pontot értek el. Ahol nem látnak pontot, ott nem sikerült beküldeni a megoldásokat, ezért érdemes felhívni a diákok figyelmét a határidők betartására.

FONTOS! A pedagógusok fiókjukból segíteni tudják versenyzőik regisztrációját a verseny honlapjára, és innen tudják majd nevezni is versenyzőiket a megyei döntőre.

Az ügyfélszolgálattal való kommunikációhoz:

A gyors és hatékony segítségnyújtáshoz szíveskedjenek megadni az alábbi adatokat:

  • a versenyző nevét,
  • osztályát,
  • iskolai nevezés esetén iskola nevét, címét (település és utcanév), a versenyzőt nevező pedagógus nevét;
  • egyéni nevezés esetén a nevezéskor megadott levelezési címet;

Gyorsan és hatékonyan a fenti adatok alapján tudunk segíteni.

Bízunk benne, hogy a fenti tapasztalatok hasznos segítséget jelentenek abban, hogy a 2. fordulót még felkészültebben várhassák versenyzőink és az őket támogató pedagógusok, mi pedig szükség esetén még gyorsabban és jobban tudjunk segíteni.

További sikeres versenyzést kívánunk!