Az ELIT játék 4. fordulójának nyertesei

Régi bölcsesség, hogy a változatosság gyönyörködtet. Nemcsak a ruházatunk, hajviseletünk, de a szokásaink, sőt a nyelvhasználatunk változatossága is tudja gyönyörködtetni azt, aki ránk néz vagy minket hallgat. Az Elit játék 4. fordulójában a nyelvi sokszínűséget egy kis játékkal is fűszereztük: így talán még több örömet szerzett.

A felfedezés bátorsága, ügyesség, lelemény, figyelem – az elit játékban minderre szükség, meg persze felkészültségre és tudásra. Aki az elit nyereményjáték feladványaival jól boldogul, az iskolai dolgozatírás során is jobban teljesít! Erre mondják, hogy aki részt vesz benne, csak nyerhet – kis szerencsével még 1 ajándékkönyvet is!

A 4. fordulóban

az alsósok és felsősök is játékos nyelvi fejtörőt oldhattak meg. Mi néhány rövid szót adtunk meg, ezekből kellett kitalálniuk,
vajon melyik hosszabb szó betűiből alkottuk őket.  Ha rájöttek, mi volt ez a hosszabb szó, ebből újabb két rövid szót kellett kigondolniuk.

Vajon az alj, liga, hál szavak betűit melyik szóból nyertük? És a ruca, ez szavakét?

Azok a felsősök és alsósok, akik helyesen fejtették meg a keresett 10-10 szót, és ezekből tudtak újabb szavakat alkotni,
most is nyereménysorsoláson vehettek részt, ahol 50-50 ajándékkönyvet sorsoltunk.

Íme a nyertesek névsora.

Az ajándékkönyveket az 5. forduló anyagaival együtt postázzuk.

Egy kis ízelítő, milyen könyveket sorsoltunk:

 

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a forduló extra játékában,
és külön azoknak, aki helyes megoldást küldtek be!

Csak így tovább!
Újabb forduló, újabb játék és újabb nyerési esély!