Az ELIT játék 6. sorsolásának nyertesei

ELIT játékunk végéhez értünk! Akik az ELIT versenycsomagot választották és beküldték a 6. forduló megoldását, esélyt adtak a szerencsének.

Ebben a fordulóban is 100 ajándékkönyvet sorsoltunk ki azok között, akik helyes megoldást küldtek be. 50 könyvet az alsósok és 50-et a felsős versenyzőink között.

A 6. ELIT fordulónk az európai országokról és fővárosaikról szólt. Az alsósoknak az országok szótagjait összekevertük és a fővárosok nevei is hiányosak voltak, így az országokat is és a fővárosokat is „rendbe” kellett tenni, majd a helyes országzászlók mellé beírni, sőt a megadott városok közül megtalálni azt a hármat, melyen keresztülfolyik a Duna.
A felsősöknél kicsit nehezítettünk, a fővárosok betűit a kezdőbetű kivételével megadtuk, de nem a helyes sorrendben. A főváros nevek betűinek sorrendbe tétele után a hozzájuk tartozó országnevet is be kellett írni a megfelelő országzászlóhoz, valamint a vaktérképen jelölt városok betűkódját is be kellett írni. A helyes megfejtést beküldők között 50-50 szép könyvet sorsoltunk ki.

Íme a 6. forduló nyertesei! Katt ide!

Gratulálunk mindenkinek, aki helyes megoldást küldött be.
Az ajándékkönyveket a kiértékelés csomagjában küldjük.

Ne keseredj el, ha most nem volt szerencséd!
A következő tanévben újra indul az ELIT játék.

Tarts velünk, szeptemberben jelentkezz tanárodnál!