Dolgozunk a megyei forduló értékelésén

A Tudásbajnokság megyei fordulóján több mint 9500 tantárgyban közel 7300 versenyző írta a versenydolgozatát. Ebben az évben a verseny honlapján online oldhatta meg mindenki a feladatokat.

Kik juthatnak az országos döntőbe?

A megyei forduló dolgozatainak ellenőrzését végezzük. A gondos és alapos értékelés érdekében több körben is ellenőrizzük a megoldásokat.
Az országos döntősök névsorát hamarosan közölni tudjuk, addig is rövid emlékeztető arról…

Kik juthatnak be az országos döntőbe:
 • Tantárgyanként és évfolyamonként maximum 23 versenyző;
  kizárólag holtversenyek esetén lehet ez a szám magasabb;
 • alapfeltétel: a versenyzők megyei fordulón elért eredménye meg kell haladja az 50 %-ot;
 • Miért 23 fő?
  Tantárgyanként a megyei első helyezettek: Magyarországról a 19 megyéből 19-en; Budapestről a 2 legjobb, és határainkon túlról 2 fő;
 • Amennyiben a megyei és a határainkon túli első és a budapesti két legjobb helyezettek száma tantárgyanként és évfolyamonként nem éri el a 23-at, úgy az országos rangsor tantárgyankénti és évfolyamonkénti legjobbjaiból töltjük fel ezt a keretet. Így a megyei első helyezetteken kívül is esélyük lehet az országos döntőbe kerülésre az adott megyei legjobbaknak.

  Mivel a verseny célja, hogy minden megyei legjobbnak lehetőséget biztosítsunk az országos megmérettetésre, így előfordulhat, hogy egy megye első helyezettje kevesebb ponttal jut az országos döntőbe, mint egy másik megye azonos évfolyamában és tantárgyából versenyző 2. helyezett diák.

 • Ha egy megyében holtverseny alakul ki az első helyen az azonos pontszám miatt, úgy minden azonos pontszámú első helyezett versenyző továbbjut az országos döntőbe. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy tantárgyanként és évfolyamonként 23 főnél több diák vesz részt az országos döntőn.

Az országos döntőbe jutott versenyzők névsorát április végén közöljük itt a honlapon, és küldjük az értesítést az érintett iskoláknak, versenyzőknek.

Az országos döntőt május 26-29-én rendezzük online a verseny honlapján.
A részletekről szintén itt adunk tájékoztatást, valamint levelet is küldünk az érintetteknek.

Hamarosan jelentkezünk a megyei forduló eredményeivel.