Fontos információk az országos döntőről

Elérkeztünk a Tudásbajnokság utolsó és legfőbb megmérettetéséhez, a döntőhöz. Bizalom, felkészültség és bátorság szükséges ahhoz, hogy a legjobbak összemérjék ügyességüket.

FONTOS INFORMÁCIÓK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐRŐL:

A döntő helyszíne:
Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium,
6725 Szeged, Szentháromság u. 70–76. (A vasútállomástól 400 m-re, az autóbusz-állomástól kb. 2 km-re.)
Időpontja: 2024. május 25.

Tervezett program:*

 • 08:00-tól Kapunyitás
 • 08:00–18:00 Kedvezményes könyvvásár a Könyvmolyképző Kiadóval az udvaron
 • 08:00–18:00 Mesefa – szépséghibás könyvekből ingyenes olvasás az udvaron
 • 09:15–09:30 Ünnepélyes megnyitó az udvaron
 • 10:00–15:00 Gémklub – Társasjáték sziget az udvaron
 • 10:00–10:45 1 tárgyas versenyző dolgozatának megírása a tantermekben
 • 10:00–11:45 2 tárgyas versenyző dolgozatának megírása a tantermekben
 • 11:45–13:00 Ebédszünet (Tippekért kattintson IDE!)
 • 13:00–15:00 Dedikálások (otthonról hozott könyvet is dedikálnak a szerzők)
  • Kántor Kata (NyomoZook, Nózi-sorozat)
  • Bessenyei Gábor (A Hang, Kopj le jófiú!)
  • Hatvani Csaba (Parányi talányok)
 • 13:00–16:00 Kézműves foglalkozás (Könyvjelző, Papírvirág)
 • 13:00–16:00 Agytornász játék – apró nyereményekkel (3 állomás)
 • 14:00–14:40 A Mandula színház: Kalózkaland c. előadása
 • várhatóan 15:00-től Alsós (1–4. osztályos) diákok eredményhirdetése
 • várhatóan 16:30-tól Felsős (5–8. osztályos) diákok eredményhirdetése

* A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A könyvdedikálásokra érdemes otthonról is elhozni a szerző könyvét,
így biztosan nem marad el egy aláírás sem.

Terembeosztás:
A versenyzők tantermekben való elhelyezésén jelenleg még dolgozunk. A pontos tanteremszámot és emeletet előre feltesszük a felhasználófiókokba várhatóan a május 15-ei héten.
A megadott e-mail címeken értesítjük a versenyzőket és a pedagógusokat, valamint itt a honlapon is közzé tesszük. Kérjük, ezt majd nyomtassák ki vagy pontosan jegyezzék fel, ugyanis a megnyitó beszéd előtt regisztrációt nem tartunk.
Természetesen információs pultok lesznek, ahol segítséget tudnak kérni, de nagyon örülnénk annak, ha a kísérők és a versenyzők is tudnák már azt, melyik emeleten, melyik tanterembe kell menniük. Megértésüket és közreműködésüket előre is köszönjük.

A feladatokról, a megoldásukhoz rendelkezésre álló időről:
A feladatok megírására – csakúgy, mint a vármegyei fordulón – most is 45 perc áll rendelkezésre. Segédeszközt természetesen az országos döntőn sem lehet használni. A feladatok jellege hasonló lesz a korábbi forduló feladataihoz, a „tétet” azonban emeltük, arra tehát számítani kell, hogy nagyobb kihívás elé állítják a versenyzőket.

Akik 2 vagy 3 tárgyból írnak versenydolgozatot:
Azok, akik több tárgyból írnak versenydolgozatot, egy teremben írhatják meg egymás után a két vagy 3 tárgyat, tárgyanként maximum 45 perc áll a rendelkezésükre. A versenyző eldöntheti, hogy melyik tárggyal kezdi a dolgozat írását.

A versenydolgozat megírásához a tanterembe tollat, innivalót lehet bevinni. Kérjük, írják fel egy kísérő felnőtt telefonszámát, melyet a versenyző magánál tart. Rosszullét esetén ezen a számon értesítjük a kísérő szülőt/pedagógust.

Kérjük, hogy a gyermek – lehetőség szerint – hozzon magával egy kis szütyőt vagy zacskót, amibe a padon található apró meglepetéseket el tudja tenni.

Kérjük, hogy eső esetén a gyermeknél legyen esernyő vagy esőkabát.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 9:40 perctől tudjuk az udvarról felengedni a versenyzőket és maximum 1 kísérőjét a tantermekhez. A versenydolgozat írása alatt kísérő nem tartózkodhat a folyosókon a nyugodt körülmények biztosítása érdekében. Számukra az udvaron lévő programjainkat ajánljuk.

A versenydolgozat végeztével a diákok a folyosón lévő segítőinkkel jutnak vissza az udvarra, ahol osztályokat jelölő tábláink várják majd őket. Kérjük, hogy a szülők és a pedagógusok itt várják meg őket. Kérjük, ne beszéljenek meg más találkozási pontot a gyermekkel!

Rendezvényhelyszín megközelíthetősége
 • Tömegközlekedéssel:
  • A vasútállomástól 400 m-re található az iskola a Rákóczi utca és a Szentháromság utca sarkán, így gyalogosan a legegyszerűbb megközelíteni.
  • A buszállomástól (Mars tér) kb. 2 km-re található az iskola. A 21-es vagy a 77-es buszokkal érdemes megközelíteni és a Szent Ferenc utca megállónál leszállni (ez pont az iskolánál van).
  • A helyi tömegközlekedés weboldala, ahol jegyárakról, jegyárusításról (járművön is van kizárólag bankkártyával működő jegykiadó automata), menetrendekről tájékozódhat: https://szkt.hu/
 • Autóval:
  • 5. számú főútról a Rákóczi utcánál kell lefordulni. Parkolási lehetőség a Mátyás téren és a környező utcákban szombati napon ingyenes. Szegedi parkolásról bővebben itt tájékozódhat: https://szepark.hu/
Szálláslehetőségekről tájékoztató:

Amennyiben szállást szeretnének foglalni Szegeden, úgy figyelmükbe ajánljuk a https://szallas.hu/, illetve a https://booking.com/ weboldalakat. Néhány lehetőséget kiemeltünk, de kérjük, hogy minden esetben tájékozódjanak a szálláshelyek szabad kapacitásáról és az áraikról!

Az iskola közelében lévő étkezési lehetőségeket is feltüntetjük.
Az iskolában sem büfé, sem italautomata nem üzemel, kérjük, ezt vegyék figyelembe!

Szállások, vendéglátás

Minden kedves versenyzőre számítunk, aki a vármegyei döntőből az országos döntőbe jutott.

FONTOS!

Aki valamilyen okból nem tud részt venni az országos döntőn, kérjük, azt az alábbi e-mail-címen jelezze 2024. május 17-ig a versenyző nevének és azonosítójának megadásával: info@tudasbajnoksag.hu

Minden kérdésben szívesen segítünk telefonon is: +36 62 551 133.

Felhívjuk a kedves szülők, gyermekek, valamint minden jelenlévő szíves figyelmét, hogy a rendezvényre való belépéskor tudomásul veszik, hogy a rendezvényről kép- és/vagy hangfelvétel készülhet; mely felvételeken a rendezvény látogatója is látható, hallható. A vendégeink a versenyen való megjelenéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy kép- és/vagy hangfelvétel készüljön róluk; tudomásul veszik, hogy a kép- vagy hangfelvétel vonatkozásában igényt, követelést sem a felvétel készítőjével, sem a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémiával szemben nem támaszthatnak; arról lemondanak.

A program változtatási jogát fenntartjuk!

Összes információ és program teljes egészében letölthető innen pdf formátumban.

Találkozunk Szegeden az országos döntőn!

a Tudásbajnokság szervezői