Részletes információk az országos döntőről

Már nagyon várjuk a Tudásbajnokság országos döntőjét. Elkészítettük a tanterembeosztást, bővültek a programjaink és elindult a hivatalos Facebook oldalunk is.

A döntő helyszíne: Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, 6725 Szeged, Szentháromság u. 70–76. (A vasútállomástól 400 m-re, az autóbusz-állomástól kb. 2 km-re.)

Tanterem beosztásokat elküldtük emailben, de ITT is megtekinthető és letölthető .pdf formátumban. Mivel nem lesz regisztráció, ezért kérjük, a tanulónál mindenképpen legyen kinyomtatva, felírva, hogy pontosan melyik emeleten, tanteremben és milyen tárgyból írja a dolgozatát. A helyszínen kifüggesztett listák alapján és segítőinken keresztül tudnak tájékozódni.

Az iskola alaprajzán bejelöltük a szárnyakat, emeleteket és tantermeket, így már most megnézheti merre lesz a tanterem, ehhez görgessen lentebb!

A döntő időpontja: 2023. május 27.

Tervezett program

 • 08:00-tól Kapunyitás
 • 08:00–18:00 Kedvezményes könyvvásár az udvaron
 • 08:00-18:00 Mesefa az udvaron (kitett könyvekből lehet olvasgatni, mesélni)
 • 09:15–09:30 Ünnepélyes megnyitó az udvaron
 • 10:00–10:45 1 tárgyas versenydolgozat megírása a tantermekben
 • 10:00–11:45 2  tárgyas versenydolgozat megírása a tantermekben
 • 10:00-10:30 Szülőknek és pedagógusoknak – OkosKaLand előadás a tornacsarnokban
 • 11:45–13:00 Ebédszünet (Tippekért kattintson IDE!)
 • 13:00-15:00 Dedikálások az udvaron (Érdemes otthonról is elhozni a szerző könyvét, így biztosan nem marad el egy aláírás sem.)
  • Kántor Kata és Nózi
  • Bessenyei Gábor
 • 13:00–16:00 Társasjáték Sziget, kézműves foglalkozások, tánctanítás az udvaron
 • 14:00–14:40 A Vackor Zenekar zenés gyermekműsora a tornacsarnokban
 • 14:40-15:00 Varga Norbert zenés, interaktív gyermekműsora a tornacsarnokban
 • várhatóan 15:00-tól Alsós (1–4. osztályos) diákok eredményhirdetése a tornacsarnokban
 • 15:00-től Agytornász feladatok felső tagozatos diákok részére az udvaron
 • várhatóan 16:30-tól Felsős (5–8. osztályos) diákok eredményhirdetése a tornacsarnokban
A feladatokról, a megoldásukhoz rendelkezésre álló időről:

A feladatok megírására – csakúgy, mint a vármegyei fordulón – most is 45 perc áll rendelkezésre. Segédeszközt természetesen az országos döntőn sem lehet használni. A feladatok jellege hasonló lesz a korábbi forduló feladataihoz, a „tétet” azonban emeltük, arra tehát számítani kell, hogy nagyobb kihívás elé állítják a versenyzőket.

Akik 2 vagy 3 tárgyból írnak versenydolgozatot:

Azok, akik több tárgyból írnak versenydolgozatot, egy teremben írhatják meg egymás után a két vagy
3 tárgyat, tárgyanként maximum 45 perc áll a rendelkezésükre. A versenyző eldöntheti, hogy melyik
tárggyal kezdi a dolgozat írását.

A versenydolgozat megírásához a tanterembe csak tollat és innivalót lehet bevinni.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 9:40 perctől tudjuk az udvarról felengedni a versenyzőket és maximum 1 kísérőjét a tantermekhez. A versenydolgozat írása alatt kísérő nem tartózkodhat a folyosókon a nyugodt körülmények biztosítása érdekében, számukra a tornacsarnokban lévő előadást javasoljuk meghallgatni.

A versenydolgozat végeztével a diákok a folyosón lévő segítőinkkel jutnak vissza az udvarra,
ahol osztályokat jelölő tábláink várják majd őket. Kérjük, hogy a szülők és a pedagógusok itt
várják meg őket. Kérjük, ne beszéljenek meg más találkozási pontot a gyermekkel!

Rendezvényhelyszín megközelíthetősége:
 • Tömegközlekedéssel:
  • A vasútállomástól 400 m-re található az iskola a Rákóczi utca és a Szentháromság utca sarkán, így gyalogosan a legegyszerűbb megközelíteni.
  • A buszállomástól (Mars tér) kb. 2 km-re található az iskola. A 21-es vagy a 77-es buszokkal érdemes megközelíteni és a Szent Ferenc utca megállónál leszállni (ez pont az iskolánál van).
  • A helyi tömegközlekedés weboldala, ahol jegyárakról, jegyárusításról (járművön is van kizárólag bankkártyával működő jegykiadó automata), menetrendekről tájékozódhat: https://szkt.hu/
 • Autóval:
  • Az 5. számú főútról a Rákóczi utcánál kell lefordulni. Parkolási lehetőség a Mátyás téren és a környező utcákban szombati napon ingyenes. Szegedi parkolásról bővebben itt tájékozódhat: https://szepark.hu/
Szálláslehetőségekről tájékoztató:

Amennyiben szállást szeretnének foglalni Szegeden, úgy figyelmükbe ajánljuk a https://szallas.hu/, illetve a https://booking.com/ weboldalakat. Néhány lehetőséget kiemeltünk, de kérjük, hogy minden esetben tájékozódjanak a szálláshelyek szabad kapacitásáról és az áraikról!

SZÁLLÁSOK

Minden kedves versenyzőre számítunk, aki a vármegyei döntőből az országos döntőbe jutott.

FONTOS!

Elérhetőségeink: info@tudasbajnoksag.hu

Minden kérdésben szívesen segítünk telefonon is: +36 62 551 133.

A rendezvényen a könyvdedikálás ideje alatt (13:00–15:00) kis termetű kutya lesz jelen. Kizárólag a szerző kis termetű kutyája, mely könyveinek főszereplője, lehet jelen a rendezvényen. Megértésüket köszönjük!

Nagyon jó hírünk van!
Tudta, hogy elindult a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia hivatalos Facebook oldala? Ezentúl, ezen a felületen is tarthatjuk a kapcsolatot, innen is értesülhet a legfrissebb hírekről, feladatokról. Reméljük, hogy sikeres éveket tölthetünk majd el együtt. Kérjük, kövesse be az oldalt, így nem marad le semmilyen fontos információról! https://www.facebook.com/bendeguzakademia/

Felhívjuk a kedves szülők, gyermekek, valamint minden jelenlévő szíves figyelmét, hogy a rendezvényre való belépéskor tudomásul veszik, hogy a rendezvényről kép- és/vagy hangfelvétel készülhet; mely felvételeken a rendezvény látogatója is látható, hallható. A vendégeink a versenyen való megjelenéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy kép- és/vagy hangfelvétel készüljön róluk; tudomásul veszik, hogy a kép- vagy hangfelvétel vonatkozásában igényt, követelést sem a felvétel készítőjével, sem a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémiával szemben nem támaszthatnak; arról lemondanak.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Találkozunk Szegeden az országos döntőn!  

a Tudásbajnokság szervezői

Összes információ és program teljes egészében letölthető innen pdf formátumban.

Karolina Általános Iskola vázlatos alaprajza: