Matematika 4. (Próbafeladatok)

Kitöltési útmutató
1. Roli mindennap 300 Ft-ot kap tízóraira, amiért egy péksüteményt és legalább 2 dl kakaót vesz. Az iskolai büfében 250 Ft-ba kerül 2 dl kakaó és egy péksütemény. A kakaóból 60 Ft-ba kerül 1 deciliter. Roli mindennap annyi deciliter kakaót vesz a péksüti mellé, amennyire a pénzéből futja, és megmaradt pénzét másnap is a büfében költheti el. Hány deciliter kakaót vásárol hétfőtől péntekig az iskolai büfében Roli?
2. Kati nagymamájának 3 unokája van, 8, 9 és 12 évesek. Úgy szerette volna kitölteni a következő ötöslottó-szelvényét, hogy minden szám osztható legyen legalább 2 unokájának az életkorával. Mely számokat jelölhette be Kati nagymamája?
3. Budapestről déli 12 órakor indul egy repülőgép Ázsiába, egy olyan városba, ahol ekkor már délután 17 óra van. Hány órakor érkezik helyi idő szerint az utas az ázsiai város repülőterére, ha a repülőút 385 percig tart?
4. Roli lerajzolta egy feladat adatait, két számot:

img_52c8539d73345

Melyik állítás igaz a két számra Roli rajza alapján?

(Többszörös választás!)

5. Melyik esetben veszítek a legtöbbet a bolti kerekítés miatt?
6. Kati és Roli osztálytársak. Az osztálylétszám 26, 10-zel több lány van, mint fiú. Karácsony közeledtével kihúzták a gyerekek egymás nevét, hogy megajándékozzák egymást.
(Saját magát senki sem húzhatja.) Melyik a legvalószínűbb?