Matematika 7. (Próbafeladatok)

Kitöltési útmutató
1. Dani szeret futni, vasárnap délután összesen 3 km 200 m-t futott a futópályán, ahol egy kör 400 m. Az első kört másfél perc alatt futotta le, utána egyre lassabban, minden kört ugyanannyival hosszabb idő alatt. Így a teljes táv pontosan 1000 másodpercbe telt neki. Hány másodperc volt az egymás utáni köridők közötti különbség?
2. Dani mindig 5-ös testnevelésből, idén is kapott már négy ötöst, de sajnos többször elfelejtett felszerelést hozni, ezért a téli szünet előtti utolsó órán kapott egy 1-est. Januárban még két hét van az első félév lezárásáig, amit a testnevelő tanár a jegyek átlagolásával szokott megtenni, és 5 tizedtől már a jobb jegyet adja. Dani heti 3 testnevelés órán vesz részt. Melyik állítás igaz?
(Többszörös választás!)
3. Kati születésnapján mindenki mindenkivel koccintott.
Hány vendége volt Katinak, ha 28 koccintás történt?
4. A sulibüfében négyféle szaloncukor kapható. Ezek darabja 20, 30, 50 vagy 70 Ft-ba kerül. Daninak 4 db 100 Ft-osa volt. Több fajtát is vett, összesen 3-nál több, de 6-nál kevesebb darabot. Hány fajta szaloncukrot vásárolhatott Dani, amit pontosan ki tudott fizetni és még maradt is pénze? (Pontosan kifizetni azt jelenti, hogy nem volt visszajáró.) (Többszörös választás!)
5. Egy téglatest egy csúcsba futó éleinek összege 14 cm, az élek mindegyike prímszám. Két ilyen téglatestet egyik egybevágó lapjukkal összeragasztottam. Mekkora lehet az így kapott test felszíne? (Többszörös választás!)
6. Lili egy téglalap alakú, 18x25 cm-es tortát süt. A torta tetejét 2 cm széles sávokban felváltva csokoládés és vaníliás sávokkal szeretné díszíteni, a legkülső sáv csokoládés lesz. Hány csomag csokibevonóra van szüksége, ha egy csomag 100 cm² bevonásához elég?

img_52c845194b44c