KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ versenyzőknek

a Tudásbajnokság online feladatainak megoldásához

 • A feladatokat tetszőleges sorrendben oldhatod meg.
 • Kétféle válasz lehetséges egy-egy feladat megoldása kapcsán:
  • Amikor csak 1 helyes válasz van. Ekkor a megadott válaszlehetőségek közül egyet kell bejelölnöd. FONTOS: ilyen esetben a program csak 1 válasz bejelölését engedi. Ha változtatni szeretnél, és más választ jelölsz, a program automatikusan törli az előző válaszjelölésedet.
  • Amikor több helyes válasz van (többszörös választás, ekkor a megadott válaszlehetőségek közül többet is meg kell jelölnöd).
   FONTOS 1: ügyelj arra, hogy ilyen esetben részmegoldások után nem kapsz pontot. Példa: ha a helyes válasz az A és B pont, de te a B és C pontot jelölted be, ezért 0 pont jár.
   FONTOS 2: A program annyi válasz bejelölését engedi, ahány jó megoldása van a feladatnak. Példa: ha egy feladatnak 2 jó megoldása van, akkor csak 2 válasz megjelölése lehetséges, harmadikat nem tudsz kiválasztani.
   Ha módosítani szeretnél, úgy előbb kattints arra a válaszjelölésedre, amit törölni akarsz, és csak ezután jelölj helyette másikat.
 • Minden kérdés új lapon jelenik meg. A lapozás egyúttal mentést is jelent, ezért nem szükséges a MENTÉS gombra kattintanod. Minden mentés menti az addigi megoldásaidat, de a 45 perc letelte előtt ezeket még módosíthatod.
 • FONTOS: a mentés nem jelenti a megoldások beküldését!
 • Kész megoldásaidat a FELADATLAP BEKÜLDÉSE gombra kattintva küldheted be. Amit így beküldesz, azt fogjuk értékelni. ÜGYELJ ARRA, hogy csak akkor kattints a Feladatlap beküldése gombra, ha valóban be szeretnéd küldeni a TELJES FELADATLAPOT! Érdemes ellenőrizned a megoldásaidat, mielőtt beküldöd, mert ezután már nem tudsz változatni.

Bátran és ügyesen! Jó munkát kívánunk!